• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Zaak Churandy Martina maand uitgesteldCURAÇAO – Krijgt Churandy Martina nu wel of niet officieel zijn zilveren plak van de Olympische Spelen terug? Helaas moeten we nog even wachten op dat antwoord. De zaak rond de sprinter is een maand uitgesteld. Aanstaande vrijdag zou het CAS (Courts of Arbitration for Sports) uitspraak doen. De datum van de uitspraak is nu uitgesteld tot 15 januari.

De zaak rond Churandy Martina wordt uitgesteld, omdat nog niet alle administratie in orde is. Ook konden niet alle getuigen aanwezig zijn op 5 december. Martina werd tijdens de Olympische Spelen tweede op de 200 meter sprint, maar hij werd gediskwalificeerd. Hij zou tijdens de race buiten de baan zijn gestapt. Martina vecht nu de beslissing aan, omdat zijn diskwalificatie te laat aangevraagd zou zijn.

Zilver al terug
Vorige maand werd duidelijk dat Martina de zilveren plak al in september terug had gekregen. De Amerikaan Shawn Crawford finishte tijdens de Olympische 200 meter als vierde, maar kreeg het zilver uitgereikt, nadat de nummers twee en drie (Martina en Wallace Spearman) werden gediskwalificeerd. Tijdens een wedstrijd in het Zwitserse Zürich gaf de Amerikaan de medaille uit medeleven terug aan de Curaçaose sportheld.

Lees meer:
Martina heeft Olympisch zilver al maanden binnen
Huldiging Martina ondanks uitblijven uitspraak
Churandy groots onthaald
‘In december uitspraak over diskwalificatie Churandy Martina’

www.versgeperst.com