• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

atleten met begeleiderCURAÇAO – Hink-stap-springen is de favoriete sport van O’Braien Nocento en Rigcheillo Rosalia. Zij zijn de twee gelukkigen die van 25 tot en met 29 januari op trainingskamp in Puerto Rico waren. Zij hebben daar technische trainingen gekregen en een bezoek gebracht aan de Universiteit Central de Bayanon, Puerto Rico.

Hink-stap-springen is een officiële atletische sport waarbij de atleet zo ver mogelijk moet springen in een zandbak. Deze sport wordt op Curaçao niet veel beoefend. Daarom heeft de Atletiek Federatie besloten dit meer op de kaart te zetten. Vorig jaar kwam er al een trainer uit Puerto Rico naar Curaçao om een training te geven. Deze trainer zag O’Braien in actie en was overtuigd van zijn talent. Vervolgens besloot de Trupial Auto City atletiekclub een trainingskamp in Puerto Rico te organiseren. Dat leek O’Braien en Rigcheillo wel wat. Onder leiding van Ruthsel Martina gingen de jongens een groot avontuur tegemoet.

Beurs
Tijdens het vijf dagen durende kamp stonden ze elke dag vroeg op, om hard te lopen. De fysieke conditie van de jongens werd op allerlei manieren getest. Een ander belangrijk onderdeel van het kamp was het bezoeken van de universiteit om te kijken of de jongens daar een beurs kunnen krijgen. Goed nieuws voor O’Braien, hij mag het volgende schooljaar beginnen. Rigcheillo moet nog even wachten. Aan zijn talent zal het ieder geval niet liggen, maar de universiteit is nog aan het uitzoeken of zijn vooropleiding aansluit.

Vooruitgang
In januari deden O’Braien en Rigcheillo mee aan een competitiewedstrijd in het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK). De atleten sprongen daar 12.10 meter en 12.16 meter. Zij vonden toen een sponsor die ervoor zorgde dat ze naar Puerto Rico konden. Het resultaat van het trainingskamp is duidelijk zichtbaar, de jongens sprongen nu 12.88 meter en 12.80 meter.

Groot succes
Het trainingskamp bleek achteraf een groot succes. De sporters hebben een trainingsschema meegekregen om op Curaçao te volgen. De volgende uitdaging voor de sporters is de officiële ‘Triple Jump’ in Jamaica op 20 februari. O’Braien en Rigcheillo gaan ervoor!

www.versgeperst.com