• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, de dansvloer, de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer slepen we Sheré Leito uit het water. Zij heeft na twee jaar weer een keer gedoken bij Jan Thiel.

 

Wat doe je hier?
“Ik heb net met een vriend van me een refreshementduik gedaan. De laatste keer dat ik gedoken heb, is meer dan twee jaar geleden dus we hebben alles weer even doorgenomen. Ik ben net afgestudeerd in Nederland en nu twee maanden terug op Curaçao om te kijken wat ik wil in de toekomst; ga ik voor de euro’s of kan ik hier een leuke baan vinden? Ik wil deze maanden goed nadenken en verder proberen elke week weer te gaan duiken.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Ik duik al vanaf 1999. Ik was altijd al sportief, maar wist niet zo goed welke sport ik echt heel leuk vond. Mijn vader kwam met het idee om te gaan duiken dus dit hebben we gedaan. Ik was meteen onder de indruk van de onderwaterwereld en de rust die het met zich meebrengt. Ik heb mijn ‘Open Water’ gehaald en al snel ook mijn ‘Advanced’. Mijn vader ging altijd mee als ‘buddy’.”

Wat is je ultieme sportmoment?
“Dat was tijdens een duik bij Port Marie. Tegen de rots aan heb je allemaal mooie dingen en ik heb daar ook een ontzettend grappige vis gezien: de ‘lolo de awa’. Port Marie is mijn favoriete plek, maar de duik bij Superior vond ik ook heel gaaf. Het wrak was heel indrukwekkend.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Eric Wederfoort. Hij was mijn duikmaster en ik bewonder zijn manier van omgaan met mensen. Hij heeft heel veel gedaan en gezien, maar maakt altijd tijd voor je. Het was niet alleen zakelijk, maar ik voelde me echt ‘part of the family’. Het is een hele warme man.”

Wat is je ultieme doel?
“Meer gaan doen met duiken. Misschien ga ik ook wel mijn ‘Divemaster’ halen of gewoon werken bij een duikschool. Ook als ik terugga naar Nederland, wil ik meer gaan duiken. In Nederland, maar ook in andere landen op de wereld.”

www.versgeperst.com