• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

zaklopenCURAÇAO – Er werd gelachen, gelopen en uit volle borst aangemoedigd zaterdagochtend tijdens een sportdag voor kinderen  van  drie verschillende naschoolse opvangcentra. Hardlopen, balwerpen, zaklopen, voetballen en softballen stonden op het programma.

45 Kinderen tussen de 8 en 12 jaar van opvangcentra Mahuma, Rooi Santu en Wishi Marchena hebben zich van hun beste kant laten zien. Hoewel hun begeleiders zichtbaar moe waren door het kijken naar de finale van het Tumbafestival, was dat bij de kinderen niet te merken.

Stage bij FARS
De sportdag werd georganiseerd door de 21-jarige Tim Mares die vanuit zijn opleiding Sociaal Cultureel Werk, stage loopt bij Fundashon Andelante Rooi Santu (FARS). “Dit is een onderdeel van mijn stage. Ik heb de tijdschema’s opgesteld, het parcours uitgezet en eigenlijk alles eromheen georganiseerd. Dit is mijn laatste opdracht en maandag moet ik helaas weer terug naar Nederland”, aldus de stagiair. “Ik heb een geweldige stage gehad bij de FARS en heel veel geleerd over de Curaçaose cultuur.”

Eerste sportdag
Dit is de eerste keer dat er een sportdag georganiseerd werd voor de kinderen van de naschoolse opvangcentra. Maar als het aan de stagebegeleidster van Tim ligt, zeker niet de laatste keer. “Als vandaag alles goed gaat en de kinderen vinden het leuk, zullen wij Tims werk zeker voortzetten”, zegt een trotse Jacqueline Martinez.

www.versgeperst.com