• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose jeugdzeilster Odile van Aanholt heeft tijdens het Noord-Amerikaanse Kampioenschap Optimist (OPTINAM) goud gewonnen. De 13-jarige zeilster eindigde als eerste in de categorie Girls tot en met 15 jaar. “Dit is echt geweldig”, liet Van Aanholt in een eerste blije reactie weten.

De gouden medaille werd behaald na elf races in koud water en met een wind variërend tussen de 10 en 20 knopen. De goede omstandigheden werden verstoord door een sterke stroming, die soms opliep tot vijf knopen.

Terugblik
Van Aanholt gaf aan ook moeite te hebben gehad met de omstandigheden. “Ik startte goed, maar kreeg daarna meer moeite met de stroming en zakte wat in het klassement. Mijn derde dag liep fantastisch met een eerste, tweede en vierde plek, waardoor ik de koppositie pakte. De laatste dag was het niet moeilijk om die vast te houden”, blikt ze terug op het kampioenschap.

Overall
In de Overall Boys and Girls categorie werd Van Aanholt 10e in een veld van 187 jeugdzeilers uit 22 landen. Alberto Lados uit Uruguay eindigde als eerste, voor Peter Janezic uit Slovenië en Russell Clarida uit de Verenigde Staten.

A capella
De prijsuitreiking werd een bijzondere ervaring voor Van Aanholt, die volgende week naar Singapore vertrekt voor het Aziatisch Optimist Kampioenschap. Toen de techniek het liet afweten en het Curaçaose volkslied niet gespeeld kon worden, besloot ze samen met teamgenoot Van der Woude het volkslied a capella voor te dragen, wat tot luid gejuich van het publiek leidde.

www.versgeperst.com