• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het protest dat Centro Barber aantekende tegen het kampioenschap van Hubentut Fortuna is afgewezen door de Federashon Futbol Korsou (FFK). De voetbalbond vond de argumenten niet overtuigend genoeg om de finale te laten overspelen. Centro Barber kan tegen het besluit in beroep gaan.

Na de verloren finale tegen Hubentut Fortuna van 26 juni tekende Centro Barber beroep aan bij de FFK. Volgens de club zou de finale onreglementair gespeeld zijn omdat middenvelder Espacia van Hubentut Fortuna positief was getest bij een dopingcontrole. Bovendien zou een speler hebben meegedaan die niet op de spelerslijst stond.

Dopingcontrole
“De tweede dopingcontrole gaf een negatief resultaat”, zegt een woordvoerder van de FFK. “En die is conform de regels uitgevoerd. De speler mocht dus gewoon spelen.” Volgens Centro Barber was de tweede dopingtest niet reglementair, omdat zij er niet bij aanwezig waren. “Dat is niet verplicht volgens de regels. Bovendien besloot de afvaardiging van Centro Barber tijdens de controles naar het speelveld te gaan. De dopingcontrole is toen gewoon uitgevoerd.”

Spelerslijst
Ook wat betreft de onreglementaire wissel is de FFK standvastig. “Er is een fout gemaakt, maar dat is een administratieve fout. De vierde official heeft de wissel goedgekeurd en daarmee de speler toestemming verleend te spelen. De fout verandert niks aan de geldigheid van de wedstrijd.” In de zeventigste minuut kwam verdediger Susanna het veld in. Hij stond voor aanvang van de wedstrijd niet op het wedstrijdformulier, maar werd er tijdens de wedstrijd opgezet.

Beroep
Centro Barber heeft tot en met morgen in hoger beroep gaan tegen het besluit van de bond. “Wat mij betreft doen we dat niet”, zegt Barber-trainer Richinel Eustatius. “We spelen binnenkort een toernooi en willen ons daarop richten. Bovendien hebben we de FFK nodig en willen we geen ruzie creëren. Maar de zaak wordt nog overlegd met het bestuur.”

www.versgeperst.com