• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nezar Regales heeft zijn gevecht om de Caribische titel verloren. In Martinique verloor hij zijn titelgevecht tijdens het Muay Thai Kickboxing evenement Le Choc Des Titans IV. De trip werd overschaduwd door pech, waardoor ook teamgenoot Joost Mulder met een verliespartij terugkeerde.

De pupillen van coach Edwin Baas kregen al tijdens de reis te maken met pure pech. De bagage van Regales bleek bij aankomst op Sint Maarten verkeerd gelabeld te zijn en naar Bonaire gestuurd te zijn. Hierdoor miste Regales niet alleen zijn vertrouwde sportkleding, maar ook zijn medicijnen die hij nodig had voor de behandeling van een irritatie aan zijn ogen.

Blessure
Deze omstandigheden zorgden voor veel spanning en stress, nog voor de wedstrijd was begonnen. Ook tijdens het gevecht bleek het geluk niet aan zijn zijde. Al na enkele seconden werd hij door zijn tegenstander op de grond geworpen, waardoor hij zich blesseerde aan zijn schouder. Hij hervatte de wedstrijd, maar weer even later schoot zijn arm uit de kom, nadat hij een rechter hoekstoot maakte.

Ziekenhuis
De kickbokser moest naar het ziekenhuis worden gebracht voor diagnostiek en behandeling. De titel ging daarmee naar Frans en Caribisch kampioen Cythere Steeve. Het is niet duidelijk of Regales de  wedstrijden Curaçao Rumble en Fighters of the Caribbean op Curaçao gaat halen. Bovendien waren er de komende tijd gevechten in Aruba, Suriname, Nederland en Sint Maarten gepland.

Revanche
Joost Mulder had minder pech dan zijn teamgenoot, maar verloor ook. De jury wees zijn tegenstander, Marvin Adamy, op punten aan als winnaar. Voor Adamy betekende dat revanche voor het verlies tijdens Fighters of the Caribbean vorig jaar. Het was de eerste verliespartij van Mulder, die goed vocht maar op het einde conditioneel tekort kwam. De gehele partij van Mulder is te zien op Youtube:

www.versgeperst.com