• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Taiwan heeft de dertiende editie van het World Port Tournament gewonnen. Ze versloegen gisteren Cuba in de finale met 5-4. In een bloedstollende wedstrijd moest uiteindelijk de verlenging beslissing brengen. Taiwan is met slechts één nederlaag kampioen van het toernooi geworden.

De twee eerdere duels tussen de grootmachten werden gewonnen door Taiwan. Titelhouder Cuba leek revanche te nemen door in de vijfde inning een 3-1 voorsprong te nemen, maar in de gelijkmakende slagbeurt scoorde Taiwan weer drie keer. De ploegen gingen met een stand van 4-4 de verlenging in, waarna Chen Wei Chih het winnende punt scoorde voor Taiwan.

Vierde plaats
Het Curaçaose team is met twee overwinningen uit acht wedstrijden als vierde geëindigd op het toernooi. Na de eerste wedstrijd met 6-0 verloren te hebben van Nederland kwam het hoogtepunt voor onze honkballers in de tweede wedstrijd, toen Cuba met 6-4 werd verslagen. Vervolgens werd ook nog gewonnen van Duitsland, maar het toernooi werd met vijf achtereenvolgende nederlagen afgesloten.

Beste batter
Persoonlijk succes was er voor Johnny Gregorius. Hij eindigde als tweede op de ranglijst van beste batter van het toernooi. Met een gemiddelde van .429 en twaalf hits eindigde hij net achter de Taiwanees Han Lin. Jair Josepha eindigde op de derde plaats.       

1 reactie op “Taiwan winnaar World Port Tournament”

  1. berguensa e antiyano nn a laga nos kuneki voorbeeld nan por duna nos hubentud nan<ami komo coacht lo a kors nan ku nunka ma nan por partiipa den selection di korsow