• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

AtletiekCURAÇAO – Curaçao krijgt een atletiekbaan die voldoet aan de olympische normen en die de mogelijkheden opent om internationale atletiektoernooien op Curaçao te houden. Dit wordt mogelijk dankzij een bijdrage van de regering van anderhalf miljoen gulden en een half miljoen gulden van USONA.

Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Lionel Jansen heeft samen met de vertegenwoordiger van USONA, Maverick Alexander, zijn handtekening onder de documenten gezet. Het bestuur van SDK, vertegenwoordigers van de atletiekbond en de fabrikant die de baan gaat bouwen, waren hierbij aanwezig.

Werkzaamheden
De faciliteiten komen in het oostelijk deel van het SDK-stadion. De laatste adviezen over de bouw en de voorbereidende werkzaamheden die moeten plaatsvinden, vinden momenteel plaats op Curaçao. Minister Jansen legt de nadruk op het onderhoud van de nieuwe faciliteiten. Verschillende atleten lopen momenteel blessures op door de slechte staat van de baan.

Verloop
Coördinator van het project, Ethward Manuel van de Curaçaose Atletiekbond, verzekerde de minister dat de nieuwe faciliteiten beter beschermd zullen worden dan de huidige omdat zij op een apart terrein komen en helemaal afgeschermd zullen zijn. Hier kunnen de activiteiten gewoon doorgaan wanneer SDK activiteiten heeft. Ook zal de federatie een onderhoudsplan opstellen voor de nieuwe faciliteiten.

1 reactie op “Curaçao krijgt nieuwe atletiekbaan”

  1. Hopi kontentu di por lesa of tende kosnan positivo ku ta pasa na Korosu! Kontinuamente pleitamentu so! Esaki ta un notisia alentador! Algu ku ta pone bo sinti bo bon!