• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Hubentut Fortuna-coach Chelo Marcelli won zondag voor de derde keer op rij de finale van rivaal Centro Barber. Toch vind de coach niet dat zijn team Centro Barber heeft afgelost als meest succesvolle ploeg van de Sekshon Pagá. “Maar we zijn op de goede weg.”

“Nee, we streven Centro Barber niet voorbij. Nog niet. Hiervoor zijn zij vijf keer op rij kampioen geworden dus Barber is nog steeds de meest succesvolle ploeg van de laatste jaren. Maar we zijn op de goede weg om ze af te lossen”, aldus de succesvolle coach.

Wisselbeker
Marcelli doelt op de jaren 2001 tot en met 2005, waarin Centro Barber in vijf achtereenvolgende jaren kampioen werd. In 2007 pakten ze nogmaals de titel, maar de laatste drie jaren ging de titel naar Hubentut Fortuna. Door de finale voor de derde keer op rij te winnen, mag ‘Seru’ de wisselbeker een plek in de prijzenkast geven. De Federashon Futbol Kòrsou (FFK)  gaat nu een nieuwe beker maken.

Goleador
Naast het kampioenschap ging ook de topscorertitel naar Hubentut Fortuna. Spits Benjamin Martha is met veertien doelpunten ‘goleador’ van de Sekshon Pagá geworden en lost daarmee ploeggenoot Tyron Maria af, die vorig jaar achttien keer scoorde. Ramiro Griffith van Centro Dominguito werd tweede met twaalf doelpunten. Overigens staat de behaalde titel mogelijk op losse schroeven. Eerder vandaag werd bekendgemaakt dat Centro Barber protest heeft ingediend tegen de uitslag van zondag.

www.versgeperst.com