• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Centro Barber heeft protest aangetekend tegen het kampioenschap van Hubentut Fortuna. Aanleiding voor het protest is een verdachte dopingtest en het opstellen van een niet speelgerechtigde speler. Hubentut Fortuna viert intussen nog steeds feest: “we maken ons geen zorgen. Integendeel”.

“Er is niet conform de regels gehandeld”, vertelt Johnsel Diaoen, clubpresident van verliezend finalist Centro Barber aan Versgeperst.com. Zijn ploeg verloor zondag de finale van de Sekshon Pagá na penalty’s van Hubentut Fortuna. Twee incidenten voor en tijdens de wedstrijd hebben bij Centro Barber vraagtekens opgeroepen.

Dopingcontrole
Anthony Espacia, middenvelder van Hubentut Fortuna, werd voor aanvang van de wedstrijd positief getest in een dopingcontrole. Het zou gaan om resten marihuana, die in zijn bloed zaten. Espacia verscheen even later toch aan de aftrap. “Er bleek een tweede test te zijn uitgevoerd, de uitslag was negatief. Vervolgens werd de uitslag van de eerste test ook als negatief beoordeeld en mocht hij toch spelen. Wij zetten onze vraagtekens bij de uitslag van de tweede test, omdat wij er niet bij waren”, aldus Diaoen. Volgens de regels moet de tegenpartij en het EHBO-team aanwezig zijn bij een dopingcontrole, anders is de uitslag ongeldig.

Spelerswissel
Het werd allemaal nog gekker. In de zeventigste minuut leidde een wissel van Hubentut Fortuna opnieuw tot scheve gezichten bij de bank van Centro Barber. Ernold Susanna kwam het veld in, volgens Diaoen onreglementair. “De speler stond vooraf niet op de spelerslijst en had dus niet mogen spelen. Zijn naam is tijdens de wedstrijd op het formulier gezet.” Volgens de internationale regels moet de spelerslijst voor aanvang van de wedstrijd worden ingeleverd en mag daarna niet meer veranderd worden.

Geen zorgen
De twee onreglementaire gebeurtenissen waren reden genoeg voor Centro Barber om een protest in te dienen, waarmee ze het overspelen van de finale willen afdwingen. Het officiële protest is vanmorgen ingediend bij de Federashon Futbol Korsou (FFK). Hubentut Fortuna reageert onverschillig op het protest: “we wachten de officiële reactie van de bond af”, aldus een zegsman van de club. “Maar we maken ons absoluut geen zorgen. Integendeel.”

www.versgeperst.com