• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Het geeft een enorme emotionele impact dat ik op deze manier kan bijdragen aan het geluk van die kinderen.” Dat zegt Remko Bicentini, na tien dagen vol activiteiten en evenementen op Curaçao. De vertegenwoordigers van de Fundashon Bicentini vertrekken vandaag weer naar Nederland.

In de afgelopen dagen waren de vertegenwoordigers van de Fundashon, die voor het derde achtereenvolgende jaar werden aangevuld met voetbalclub s.v. A.W.C. uit Wijchen, overal op het eiland te zien. En bijna altijd in voetbaloutfit. De ploeg van de Fundashon speelde wedstrijden tegen Hubentut Fortuna, C.V.V. Willemstad en SUBT. Daarnaast werden er clinics georganiseerd voor de Br. Rigobertusschool en op C.V.V. Willemstad. Afgelopen vrijdag gaf de stichting een clinic voor de jeugd van Seru Fortuna.

Maatschappelijke rol
“Ons doel is om met de stichting de jongeren meer aan het sporten te helpen, zodat de kans kleiner wordt dat  zij verzeild raken in minder prettige omstandigheden”, aldus de zoon van de beroemde Curaçaose voetballer Moises Bicentini. Voetbal vormt daarbij de hoofdmoot, maar ook onderwijs, zorg en buurtleven is belangrijk. “Behalve een sportieve, vervullen we ook een maatschappelijke rol.” Zo stellen we financiële middelen beschikbaar voor instructielokalen zodat kinderen een instrument kunnen spelen.”

Sportplaza
Het einddoel van de stichting is de realisatie van een groot sportplaza, in het vervallen stadion van SUBT in Willemstad, de club van Remko’s vader. Het sportplaza moet een multifunctionele rol vervullen en voor elk kind een kans bieden om na schooltijd te kunnen sporten. “we willen ervoor zorgen dat de kinderen na schooltijd niet op straat gaan hangen en zich gaan vervelen. Ze zouden daardoor op het verkeerde pad kunnen raken.”

www.versgeperst.com