• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, de dansvloer, de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer halen we Ard van Aanholt uit het water. De nummer vier van het WK Sunfish bereidt zich voor op de PanAm Games in Mexico.

Wat doe je hier?
“Het WK Sunfish zit er op. Ik ga nu eerst naar Nederland. Ik ben geslaagd, dus ik krijg mijn diploma uitgereikt. Daarna ga ik trainen in Europa, Curaçao en Mexico, als voorbereiding op het WK en de PanAm Games.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Ik ben op mijn derde begonnen met zeilen. Dat kwam door mijn vader, die heeft op het WK en de Olympische Spelen gezeild. Mijn zus, zusje en broertje zeilen ook allemaal. Zelfs mijn moeder. Die was eerst altijd aan het paardrijden, maar toen we naar Curaçao verhuisden, is zij ook gaan zeilen.”

Wat is je ultieme sportmoment?
“Dat was vorig jaar tijdens de CAC Spelen in Puerto Rico. Ik zeilde daar voor het Antilliaanse team. Met nog één race te gaan stond ik er slecht voor en ik moest de laatste race winnen om een bronzen medaille te pakken. De wind was helemaal weg, dus het leek niet meer mogelijk. Maar op de laatste 100 meter kon ik mijn tegenstander nog net voorbijkomen. Dat was geluk hebben en echt een fantastisch moment.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Dat is geen zeiler, maar een voetballer: Dennis Bergkamp. Dat is ontstaan toen ik van mijn opa een DVD met voetbalhoogtepunten kreeg waarin ik alleen maar mooie goals zag van Bergkamp. Waarom mijn voorbeeld geen zeiler is? Voetballers kijken niet naar zeilen, maar zeilers wel naar voetbal.”

Wat is je ultieme doel?
“Dat is voor iedereen hetzelfde: De Olympische Spelen. Ik ben nog jong en weet niet of ik me al voor de Spelen van volgend jaar kan plaatsen, maar ik ga het in ieder geval proberen.”

www.versgeperst.com