• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vorig jaar schoot Tyron Maria zijn ploeg langs Centro Barber en naar het kampioenschap.  Dit jaar scoorde Maria niet, maar nam hij Hubentut Fortuna wel bij de hand. Onder zijn leiding won ‘Seru’ na penalty’s de finale en is daarmee opnieuw kampioen van de Sekshon Pagá.

Het is de tweede verlenging van een technisch slechte maar zeer spannende finale. Maria loopt al enkele minuten te hinkelen. De spits lijkt niet verder te kunnen. Weer komt er een diepe bal, weer rent hij er met lange passen achteraan. Het publiek schreeuwt hem voort. Hij breekt door de verdediging en wordt neergehaald. Het betekent de tweede gele kaart en dus rood voor de verdediger van Centro Barber.

Leider
De rode kaart geeft Hubentut Fortuna weer wat lucht, want ze speelden al meer dan een half uur met een man minder. In die periode leunde de titelverdediger vooral op Maria, die samen met Benjamin Martha de vier verdedigers van Barber bezighield. De bonkige spits leidde zijn ploeg gisteren naar de overwinning. Niet door te scoren, maar door te werken, sleuren en rennen. Hij zag zijn ploeg de penaltyreeks uiteindelijk met 7-6 winnen, waarmee ze de derde titel op rij binnenhaalden.

Balans
Het was de climax van een wedstrijd die alles had wat een finale zou moeten hebben, behalve goed voetbal. Het SDK Stadion was goedgevuld en supporters van beide ploegen zongen de spelers enthousiast toe. Het “Arriba Seru”, dat in de eerste minuten op de tribunes klonk, werd ruw verstoord door het openingsdoelpunt van Centro Barber, na acht minuten. Weer acht minuten later stond het alweer gelijk. In de rest van de wedstrijd daalde het niveau, maar steeg de spanning. Barber scoorde, Fortuna maakte gelijk. Fortuna kreeg een rode kaart, Barber ook. Twee ploegen in een perfecte balans.

Penalty’s
Penalty’s moeten uiteindelijk de beslissing brengen. Barber begint en scoort, maar Hubentut geeft geen krimp. Beide ploegen scoren elk hun eerste vijf penalty’s. Als Barber de zesde ook scoort en op matchpoint staat, loopt de spanning in de dug-out hoog op. “We gaan winnen, in God’s name”, fluistert een speler. Een diepe zucht volgt, als Fortuna weer gelijkmaakt. De volgende drie penalty’s worden allemaal gemist, waarna Hubentut de winnende binnenschiet en een orkaan van geluid het veld opkomt.

Paars-wit
Supporters in paars-wit bestormen massaal het veld om hun helden te feliciteren, terwijl de spelers van Barber teleurgesteld naar het feestgedruis kijken. Voor de derde keer op rij verliezen ze in de finale van Hubentut Fortuna. Het vormt een groot contrast met het feest bij de tegenstander. “Ik ben ongelofelijk blij voor de jongens”, jubelt Fortuna-coach Chelo Marcelli. “We waren de kampioen bij aanvang en we hebben als kampioenen gespeeld.”

Kampioensfeest
Midden in het feestgedruis staat Maria. Vorig jaar was hij topscorer van de Sekshon Pagá én matchwinner in de finale. Dit jaar nam hij zijn ploeg bij de hand naar het derde kampioenschap op rij. Terwijl aanvoerder Eugene Martha van gouverneur Frits Goedgedrag en premier Gerrit Schotte de beker krijgt aangereikt, maakt Maria zich met zijn ploeggenoten op voor het kampioensfeest bij Seru Fortuna, waarvoor ook de inwoners van Seru Fortuna zijn uitgenodigd.

www.versgeperst.com