• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Opeens lukt alles. Het nationale honkbalteam heeft zijn draai gevonden op het World Port Tournament. Tegen Duitsland werd de tweede overwinning op rij geboekt. Waar in de wedstrijd tegen Cuba Ruderly Manuel uitblonk op de pitch, hield nu Duco Jansen zijn ploeg op de been.

Jansen stond in zeven innings slechts zes hits, een run en een walk toe. Daarmee gunde hij Duitsland, dat de twee eerdere partijen verloren had, slechts één punt. De pitcher van Haarlem had daarmee een belangrijk aandeel in de zegen van Curaçao. Ter vergelijking: zijn collega aan de andere kant, Andre Hughes, liet in zes innings vijf hits, drie runs en vier walks toe.

Leiding
De voorsprong van de Duitsers werd in de vierde inning ongedaan gemaakt. Randolph Kirindongo scoorde de gelijkmaker. Daarna was het de beurt aan Johnny Gregorius. De nummer 45 sloeg drie honkslagen in vijf slagbeurten, die Curaçao naar een 5-1 voorsprong brachten.

Tweede plaats
De mannen van Johnny Balentina zijn door de zege opgeklommen naar de tweede plaats. Vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd spelen ze tegen koploper Taiwan, dat alle drie de wedstrijden won. Bij winst kan Curaçao op gelijke hoogte komen. Nederland verloor gisteren van Cuba en staat derde met twee gewonnen en twee verloren wedstrijden.

1 reactie op “Curaçao stoomt naar tweede plaats”

  1. Oke mooi gefeliciteerd tegen Duitsland wat echter niet zo’n sterke tegenstander is wegens hun korte honkbal geschiedenis. Vandaag zullen ze moeten bewijzen hoe goed de Curacaoseteam is tegen de sterkste en favorite van allemaal Taiwan.Ik hoop dat ze op zijn minst winnen van Taiwan. Per slot ben ik ook een Curacaoenaar en gun ze ook dat wedstrijd.
    Sukses.