• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Actie, spanning en sensatie. Alles was aanwezig tijdens de play-offs om de basketballcompetitie. De vijfde en beslissende wedstrijd eindigde gisteren in een overwinning voor de Montaña Spartans, die daarmee kampioen van de Basketballcompetitie 2011 zijn geworden.

De wedstrijd van gisteren was de climax van een ongekend spannende reeks wedstrijden in de play-offs, die allen in overtime beslist werden. Vanaf de eerste wedstrijd was het stuivertje wisselen. Spartacus won de eerste wedstrijd, Spartans de tweede, waarna Spartacus opnieuw de leiding pakte. Op dat punt toonde Spartans karakter door zich in de vierde wedstrijd terug in de strijd te vechten. Onder aanvoering van een ontketende Michael Osepa wonnen ze met 95-86.

Angst
In de finale was de spanning en actie opnieuw overheersend, maar ook de angst om te verliezen. De Spartans besloten halverwege er alles aan te doen om het scorend vermogen van Spartacus, in de vorm van Bryan Perret Gentil en Gedeon Wout, aan banden te leggen. De opzet slaagde en dankzij de driepunters van Xendrich Arnaud liepen de Spartans langzaam weg bij de tegenstander. Spartacus was niet bij machte om door de hechte defensie te breken en moest uiteindelijk capituleren: 75-67.

Kampioen
De Spartans eindigden de reguliere competitie als derde met tien overwinningen uit dertien duels. In de halve finale wonnen ze in het derde duel nipt van Willemstad Warriors. Met twee punten verschil plaatste de ploeg zich voor de eindstrijd. Vijf spannende duels in het Sala Niels Liberia Stadion later  zijn de Spartans winnaar van de Banco di Caribe Cubafe Kampioenschappen 2011.

www.versgeperst.com