• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Sekshon Pagá nadert zijn climax. Na een lange voetbalcompetitie wordt morgenavond om 18:00 het kampioenschap beslist. Voor de derde keer op rij staan Centro Barber en Hubentut Fortuna tegenover elkaar. Hoe kwamen ze tot de finale? En vooral: wie gaat er morgen winnen?

Centro Barber eindigde de reguliere competitie op de vierde plaats met 29 punten uit 18 duels. Ze wonnen acht duels, vijf keer werd er verloren en vijf keer gelijkgespeeld. In de spannende Kaya 6 begon Barber met twee overwinningen, maar zakte daarna ver terug. Met twee gelijke spelen en een verliespartij had de ploeg uit Banda Bou aan acht punten toch genoeg om door te gaan naar de Kaya 4. Daarin wonnen ze de eerste wedstrijd van rivaal Hubentut Fortuna. Tegen Jong Holland werd gelijkgespeeld, maar met een 3-0 zege op Sithoc was de finaleplaats een feit.

Hubentut Fortuna
De titelverdediger ging de Kaya 6 als derde ploeg in, achter Centro Dominguito en Jong Holland. In de Kaya 6 werd twee keer verloren, van Sithoc en Barber, maar door ook drie keer te winnen plaatsten ze zich toch als eerste voor de Kaya 4. Daarin werd opnieuw verloren, opnieuw van Centro Barber. Even leek een finaleplaats uit het zicht, maar door een benauwde 3-2 zege op Sithoc in blessuretijd kwam het geloof in de finale toch weer terug. In de laatste wedstrijd tegen Jong Holland verzekerde de ploeg uit Seru Fortuna zich met een 1-0 zege van de finaleplaats.

Onderling resultaat
De twee ploegen stonden dit seizoen al vier keer tegenover elkaar. In de reguliere competitie won Hubentur Fortuna één wedstrijd, de ander werd gelijkgespeeld. De twee wedstrijden in de play-offs eindigden beiden in een 2-1 zege voor Centro Barber. Daarmee trekt Barber de onderlinge balans weer een beetje gelijk. In de laatste vijf seizoenen won Hubentut Fortuna tien van de onderlinge ontmoetingen. Zeven duels gingen naar Barber, vier eindigden in een gelijkspel.

Finale
Voor Centro Barber is de finaleplaats niets nieuws. De ploeg heeft de laatste tien jaar elke finale gespeeld, waarvan ze er vijf wonnen. Twee keer was Undeba met 1-0 te sterk. In 2009 won Hubentut Fortuna met 1-0. Een jaar later stond dezelfde uitslag op het scorebord.

Succesvol
De finale is niet alleen een strijd om het kampioenschap van dit jaar. De twee grootmachten van de Sekshon Pagá strijden ook om de troon van de voetbalcompetitie. Centro Barber is nog steeds de meest succesvolle club van de laatste jaren. Hubentut Fortuna is met de twee laatste kampioenschappen de grootste uitdager. De finale begint morgenavond om 18:00 uur in het SDK Stadion.

www.versgeperst.com