• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 20-jarige Ruderly Manuel speelde gisteren de sterren van de hemel tegen titelverdediger Cuba. Als startende werper hield hij de Cubanen bijna zeven innings in bedwang, wat uiteindelijk resulteerde in een 6-4 zege. “Ik ben echt heel blij. Je wint niet zomaar van Cuba”, aldus de Man of the Match.

De verrassende zege kwam tot stand in de zesde inning. Na vier innings stond Curaçao knap met 2-0 voor. In de vijfde inning leek Cuba hun goede spel hervonden te hebben en scoorden ze drie keer. Curaçao was echter totaal niet aangeslagen en pakte in de gelijkmakende slagbeurt direct weer de leiding: 4-3. In het restant van de wedstrijd werd de score uitgebouwd tot een meer dan terechte 6-4 zege.

Juichende sfeer
De overwinning zorgde voor een juichende sfeer in de dug-out van Curaçao. De felle Hollandse zon zorgde voor meer inspiratie bij de mannen van Johnny Balentina dan in de openingswedstrijd tegen Nederland, die met 6-0 verloren ging. En de overwinning was verdiend. De Cubanen blonken uit in slordig veldspel, maar de zege komt vooral op het conto van werper Manuel. De jonge speler van Sparta-Feyenoord ging in de zevende inning dan ook met een staande ovatie van het veld.

Verrassend
Door de zege krijgt het World Port Tournament zijn eerste verrassende uitslag. Taiwan won gisteren met 8-4 van Nederland en is nog ongeslagen. De Cubanen kunnen vandaag revanche nemen tegen Taiwan, Nederland speelt tegen Duistland. Curaçao komt morgen weer in actie. Om 19:00 uur plaatselijke tijd nemen ze het op tegen Duitsland.

www.versgeperst.com