• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Bicentini heeft gisteren een succesvolle voetbalclinic gegeven bij CVV Willemstad. Jonge voetballertjes konden samen met de stichting werken aan hun techniek. De stichting heeft deze week met verschillende activiteiten bijgedragen aan de sportontwikkeling op Curaçao.

De clinic begon om 17:30 uur. Jongens en meisjes gingen op het veld van CVV Willemstad aan de slag met verschillende voetbaloefeningen van elk acht minuten, zoals kappen, draaien, positiespel en penalty’s nemen. Het doel van de clinic is de kinderen te laten samenwerken: “het gaat niet om een individuele winnaar, maar om het teambuildingsaspect. De kinderen moeten samenwerken om gezamenlijk het onderdeel positief af te ronden”, aldus Remko Bicentini.

Activiteiten
Fundashon Bicentini is deze week actief bezig met het organiseren van evenementen op Curaçao. Morgen is er een grote sportdag bij Breezes Resort, waar een groot aantal kansarme kinderen aan mee doet. Maandag speelde het elftal van de stichting een voetbalwedstrijd tegen de Br. Rigobertusschool. Het elftal bestaat uit voetballers die zich ook al jaren inzetten voor de stichting in Nederland en hier op Curaçao.  Zij voetbalden ook tegen Hubentut Fortuna, CVV Willemstad en SUBT.

Sportief en maatschappelijk
Het doel van de activiteiten is de kinderen op Curaçao aan het sporten te krijgen. “We willen dat de kinderen weer meer gaan sporten na schooltijd, dus niet op straat gaan hangen en zich gaan vervelen. Ze zouden daardoor op het verkeerde pad terecht kunnen raken”, legt Bicentini uit. “Behalve een sportieve functie, vervullen wij met de Fundashon Bicentini ook een maatschappelijke.”

1 reactie op “Succesvolle voetbalclinic Bicentini”

 1. Beste Lezer(es)
  Ik zou graag in contact komen met een van de vertegenwoordigers van Sport Plaza.
  Als docent van de Hogeschool Rotterdam werd ik door een Antilliaanse student attent gemaakt op uw organisatie.Hij vond mij ook de aangewezen persoon (zie John Moens mental coaching) om mijn deskundigheid in dienst te stellen van Plaza Sport.Naast mijn docentschap ben ik coordinator van de stichting JoCoTal (Jongeren Coaching & Talentontwikkeling) zie www.Jocotal.nl en klik eventueel aan op ..Jocotal biedt aan….
  Overigens ben ik op zoek naar een boekhandel op Curacaco, die mijn boek;’De Weg naar Zelfvertrouwen en Succes’,dat o.a.gebruikt wordt tijdens de coachcursus, in haar programma eventueel op wil nemen.Overigens gaf ik in het verleden ook al coachcursussen in Burkina Faso (2x), Californie,Belgie,Columbia (Medelin) en Aruba (bij v.v. Dakota).
  Ik zie met belangstelling je antwoord tegemoet.
  Met sportievev groet
  John Moens