• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste wedstrijd van Curaçao op het World Port Tournament is geëindigd in een deceptie. Gastland Nederland versloeg ons team gisteren in acht innings met 6-0. Nederland nam in de vierde inning afstand en besliste de wedstrijd in de zesde inning. Vandaag speelt Curaçao tegen Cuba. 

Het startschot voor de wedstrijd werd gegeven door burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en de minister van Sport van Curaçao Lionel Jansen. Curaçao begon goed en hield de eerste drie innings de nul. In de vierde inning scoorde Nederland, dankzij goed slagwerk van het Nederlandse team en veldfouten in de verdediging van Curaçao: 2-0. In de zesde inning besliste Nederland de wedstrijd door nog eens vier keer te scoren.

Pitching
Jonathan Balentina begon goed als eerste pitcher (6-4-4-0). Hij ging in het begin van de wedstrijd gelijk op met Rob Cordemans, de pitcher van Nederland die in zeven innings slechts drie honkslagen tegen kreeg (7-0-3-0). Aan het einde van de derde inning nam Orsendo Clemencia de pitch over (0-2-2-2). Kevin Kellij (0-2-1-1) en Curt Doran (1-1-0-0) maakten de wedstrijd af. De wedstrijd eindigde met zes hits voor Curaçao, één minder dan Nederland.

Cuba
Met de nederlaag begon het World Port Tournament teleurstellend voor Curaçao. De ploeg speelt vanmiddag om 14:00 uur plaatselijke tijd tegen Cuba. De pitchers die in actie komen zijn: Ruderly Manuel, Gregory Gustina, Sherwenne Antersijn en Curt Doran. Duitsland en Taiwan openden gisteren het toernooi. Die wedstrijd eindigde in een 3-5 zege voor Taiwan.

5 reacties op “Curaçao komt tekort tegen Nederland”

  1. Curacao weer een pakslaag op hun donder gehad van de Taiwanezen.De Taiwanezen maken geen geintjes hoor. Hebben tot nu toe al hun partijen gewonnen en zijn nu zeker als favorieten geeindigd voor de kampioenschap. Hoe is dat mogelijk. Curacao zal zeker van de Duitsers winnen die een korte geschiedenis hebben in de honkbalwereld. Tegen Nederland en Cuba blijft het altijd een twijlel. Mijn voorspelling is dat Taiwan als nummer zal eindigen.

  2. He, he, dus de motivatie was er toch in om van zoal te winnen van de favoriete team Cubanen. Laten we blijven kijken of het van die andere teams ook kunnen wiinnen. In ieder geval gefilciteerd met de eerste overwinning op Cuba.

  3. Het was niet de wens van Wielsje maar de opdracht en we weten zolangzamerhand wel hoe het met zijn opdrachten afloopt.

  4. Ik woon al 35 jaar in Nederland en het was altijd teleurstellend geweest op de honkbalweken in Haarlem. Het klinkt voor mij niet vreemd.Ik geloof dat de Antillianen in het verleden teveel verdeeld waren om een team te zijn. Nu de Antillen er niet meer bestaat spreken wij van de Curacaose honkbal team. Ik heb gedacht dat hun wat beter zouden presteren vooral tegen Nederland of hebben ze het Nederlandseteam weer onderschat of zal het aan het weer liggen. Ik hoop dat ze nu wel geleerd hebben dat het Nederlandseteam met de inbreng van gemotiveerde Antillianen, op hoog niveau speelt. Als de Curacaoenaars dachten even de Nederlandseteam te kunnen verslaan dan hebben ze zich flink vergist. Eigenlijk heb ik dit nooit kunnen en zal dit ook nooit kunnen snappen of doen ze dit uitsluitend voor de trip of zijn ze niet gemotiveerd genoeg. Volgens mijn is de vraag of we niet beter een Curacaose team hier in Holland kunnen vormen voor dit soort evenementen. Ik ben al jaren teleurgesteld in de Curacaoseteams en daarom ga ik nooit meer naar dit soort evenementen als ik echter naar toe gaat, dan is het om vrienden en kennissen daar te ontmoeten sorry.

  5. Waarom een teleurstellend resultaat? Alsof Curacao ineens wereldtop is? Nederland speelt al jaren (dankzij Antilliaanse inbreng) op een vrij hoog nivo met oa verslaan van Dominicaanse Republiek.. dus ik snap niet waarom Curacao dacht ff NL te kunnen verslaan.. of was dat de wens van de heer Wiels?