• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Skateboarders kunnen zondag een leuke dag tegemoet zien. In navolging van de internationale ‘Go Skateboarding Day’ organiseert Jeroen Bijl van skateshop ‘Splash’ onze eigen skateboarddag. Met een loko-bus worden verschillende skateplekken op het eiland bezocht.

‘Go Skateboarding Day’ wordt elk jaar op 21 juni gehouden. Skateboarders van over de hele wereld komen op die dag bijeen om te doen wat ze het liefste doen: skateboarden. De dag was voor Jeroen Bijl reden genoeg om ook op Curaçao te vieren. Op zondag, want 21 juni viel dit jaar op een dinsdag, en “dan moeten de kinderen gewoon naar school.”

Eiland verkennen
Op de dag wordt al skateboardend het eiland verkend. “We hebben de rasta-bus gehuurd, daarmee gaan we over het eiland rijden. De route bepalen we onderweg, de kinderen geven aan waar ze graag willen skaten. Hierdoor komen ze op plaatsen waar ze anders niet zo snel zouden komen.”  De dag wordt inmiddels voor de vijfde keer georganiseerd en is altijd een succes. “De bus zit vol met jonge skateboarders, er is drinken, er is muziek en that’s it.”

Splash
Bijl is al zeven jaar eigenaar van ‘Splash’, de skateshop met daarachter het skateparkje aan de Fokkerweg. Maar ‘Splash’ is meer dan dat: “jonge skateboarders komen hier vaak uit school of in het weekend. Ze kunnen skateboarden, maar ook tv kijken of gamen op de Playstation. Sinds kort geef ik zelfs cursussen Kapap, een Israëlische vorm van zelfverdediging. De sfeer is hier goed en de kinderen vinden het fantastisch.”

Meerijden?
Wil je zondag mee op de rasta-bus om de beste skateplekken van het eiland te ontdekken? Dan kan je je aanmelden bij ‘Splash’ aan de Fokkerweg 28D. De bus rijdt van 12:00 uur tot 17:00 uur rond het eiland.

www.versgeperst.com