• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dit weekend vindt op Curaçao het Girobank Nationaal Kampioenschap Wielrennen 2011 plaats. Het evenement bestaat uit een tijdrit en een wegrace. De grote publiekstrekker is de Nederlandse profrenner Marc de Maar, die aan beide onderdelen mee zal doen.

De tijdrit begint op zaterdag om 07:30 uur en gaat van Barber naar Boca Tabla. De jeugd rijdt een parcours van 20 kilometer, de eliteklasse rijdt er 27. Op zondag vindt vanaf 08:00 uur de wegrace plaats, wat voor de jeugd tot en met 16 jaar een afstand van 90 kilometer is. De eliterijders en de jeugd van 17 en 18 jaar rijden 140 kilometer. De route gaat vanaf Piscadera naar Banda Bou en weer terug.

Marc de Maar
Marc de Maar zal bij beide onderdelen aan de start verschijnen. De Nederlandse renner, die onder Curaçaose licentie rijdt, heeft zijn voorbereiding op de Tour de France moeten staken. Zijn ploeg, Quikstep, heeft ervoor gekozen een andere renner te selecteren. Hierdoor kan de Maar zich richten op het naseizoen, met onder andere de Ronde van Spanje, de PanAmerikaanse Spelen en de Caribbean Cycling Games.

Strijd
Ook de lokale rijders zullen voor veel spektakel zorgen. De Pedal Pushers zullen de trui van Ruigeri Pinedo, de leider in het klassement, verdedigen. Daarnaast zal er een strijd ontstaan tussen de talentvolle jeugdrijders van de Pedal Pushers, Generation Next en SSCC. Alle deelnemers strijden om  prijzen in de vorm van een trui en trofeeën.

Inschrijven
Het evenement wordt georganiseerd door de Curaçaose Wielerbond (CWB)en is aangemeld bij de internationale wielrenunie (UCI). De hoofdsponsor van het evenement is de Girobank. Inschrijven voor de wedstrijden is tot en met vrijdag mogelijk bij Vista Bike, Dasia Sport en Olympiat.

www.versgeperst.com