• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ons honkbalteam begint morgen aan het World Port Tournament in Rotterdam. De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen gastland Nederland. De wedstrijd belooft een spektakel te worden voor coach Johnny Balentina en de spelers. Op 2 juli spelen de teams nog een keer tegen elkaar. 

Het Curaçaose honkbalteam is dinsdag aangekomen in Nederland. Daar kwam de voltallige selectie voor het eerst bij elkaar, omdat enkele spelers uit de Verenigde Staten moesten komen of al in Nederland waren. Het team heeft enkele keren getraind en speelde een oefenwedstrijd tegen het eerste divisieteam Eurostars. De wedstrijd werd met 6-5 gewonnen. Het team lijkt dus klaar voor de wedstrijd tegen Nederland, die om 19:00 uur plaatselijke tijd begint. Balentina gaf eerder al aan vertrouwen te hebben in de wedstrijd: “Als de pitching het houdt, kunnen we elke wedstrijd winnen.”

Nederland
“Natuurlijk gaan wij voor de toernooioverwinning. Het is duidelijk dat wij met een sterke selectie zullen verschijnen”, aldus Rod Delmonico, bondscoach van het Nederlandse honkbalteam. Zijn selectie bestaat uit een harde kern van Curaçaose profspelers, aangevuld met jonge spelers. De coach is vastbesloten voor eigen publiek te winnen: “Met agressief spel moeten wij zeker in staat zijn een kans te creëren om onze wedstrijden te winnen.”

Spektakel
De wedstrijd belooft een spektakel te worden. Bondscoach Johnny Balentina speelde jarenlang voor het Nederlandse team en won met Neptunus vele wedstrijden in het Neptunus Familiestadion, waar morgen ook gespeeld wordt. Het publiek zal hem hartelijk ontvangen. Daarnaast bestaat zowel het Nederlandse als het Curaçaose team uit een groot aantal spelers uit Curaçao. De wedstrijd begint morgenavond om 19:00 uur plaatselijke tijd in het uitverkochte Neptunus Familiestadion te Rotterdam. De wedstrijd wordt niet uitgezonden op televisie, maar is te luisteren via de radio. Radio Pengue verslaat alle wedstrijden live op www.pengue.nl.

1 reactie op “WPT: de eerste keer tegen Nederland”

  1. Straks ga ik naar die wedstrijd, ik kijk er naar uit!!

    Gaat een mooi tournament worden.