• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Bicentini speelde voor het tweede jaar een clinic voor en tegen de Br. Rigobertusschool. Gisteren verloor de Fundashon Bicentini de interland tegen de talenten van de school. “Het was weer fantastisch, een beleving met de schooljeugd,” vertelt voorzitter Remco Bicentini enthousiast.

Gisteren om 7.30 uur meldden de vertegenwoordigers van de Fundashon Bicentini zich in de klaslokalen van de school om lokale lessen te volgen met de scholieren. De spelers kregen ook dit jaar weer een les in het Papiaments.

Strafschoppen
Na dit intensieve lesprogramma stond er een sportproject op het programma met alle kinderen van de school. De voetbalochtend werd afgesloten met een ‘interland’ tussen de Fundashon Bicentini en de Rigobertusschool.De lokale internationals en supporters zongen het Curaçaose volkslied uit volle borst mee. Het duel eindigde in 5-5. De lokale talentjes lieten tijdens de beslissende strafschoppenserie zien dat ze net te sterk waren.

Programma
Fundashon Bicintini schonk de school een donatie zodat de school sportmaterialen kan aanschaffen voor de kinderen op school. Tijdens het verblijf van de stichting staan er dagelijks clinics met de jeugd in de kansarme wijken op het programma. Ook voetbalwedstrijden tegen lokale teams, een bezoek aan het kindertehuis en ziekenhuis en een fundraising staan op de planning.

www.versgeperst.com