• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 33e Giro Bank Schottegatloop was een groot succes. Afgelopen zondag startten ruim 600 hardlopers uit Curacao, Aruba en Nederland bij Punda en het Peter Stuyvesant College. De deelnemers liepen tien of 17 kilometer rond het Schottegat. Marlies Jongerius was de overall winnaar.

De 38-jarige Curaçaose liep de 17 kilometer in 1:06:32, ruim drie minuten voor de 18-jarige Virgil Isenia. Joal Maduro uit Aruba werd derde. Bij de tien kilometer won Peter Schilder de eerste prijs in 44:36, voor Antonius Rave en Albert van der Dassel. Voor de 17 kilometer-lopers waren zowel voor de vrouwen als voor de mannen prijzen te winnen in diverse leeftijdscategorieën.

Organisatie
De organisatie was perfect geregeld. Politieagenten regelden het verkeer rondom de route, zodat die de lopers niet zou hinderen. Medewerkers van het Rode Kruis stonden gereed om hulp te bieden en op diverse punten langs het parcours werd water uitgedeeld. Ook het weer hielp mee deze dag: een fris regenbuitje zorgde voor wat verkoeling tijdens het begin van de race.

Goed verlopen
Deelnemers en organisatie lieten positieve reacties horen over het evenement. Erwin Calmes, voorzitter van de organiserende Roadrunners Club Korsou (RRCK), is een tevreden man: “het is prima verlopen. De omstandigheden waren goed, de mensen hebben genoten en de medewerking van de politie en het Rode Kruis was perfect. Daarnaast moeten we hoofdsponsor Giro Bank bedanken.”

Prijsuitreiking
De run begon om 5:30 uur vanaf het stadhuis in Punda. Bij het Peter Stuyvesant College sloten de deelnemers van de tien kilometer aan. Het rondje rond het Schottegat eindigde bij het Rifstadion, waar alle deelnemers getrakteerd werden op bier, soep en fruit. Hier vond ook de prijsuitreiking plaats.

www.versgeperst.com