• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer halen we Mark Roemer van de tennisbaan. Hij tennist al vanaf kleins af aan.

Wat doe je hier?
“Ik sta hier lekker te trainen met m’n vrienden op RCC. Ik tennis hier al van kinds af aan. RCC is de gezelligste club van Curaçao en meestal tennis ik hier twee keer in de week.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Vanaf kleins af aan keek ik altijd al naar tennis op TV, ik bewonderde vooral de legendes zoals McEnroe, Connors, Noah, Becker & Edberg.
Echter mijn echte inspiratie was en is nog altijd Andre Agassi. Toen hij begon met tennissen, veranderde ook het imago van deze sport.
Onder andere zijn Rock en Roll tennis- en kledingstijl zorgden hiervoor.”

Wat is je ultieme sportmoment?
“Wanneer ik kijk naar 2011 dan kies ik voor de twee finales waarin ik heb gestaan. Het leukste moment was het winnen van het mix dubbel toernooi van de FirstCaribbean International Bank met mijn partner Cindy De La Fuente. Nog een ultiem moment was toen mijn vriend Jean Julien Rojer in januari 2011 nog in de halve finales van de Australian Open Grand Slam stond. Jean Julien is namelijk ook begonnen met tennissen op de banen van RCC.”

Wie is je grootste voorbeeld in de sport?
“Dan kom ik weer op Andre Agassi uit. Deze man heeft een fantastische carrière beleefd die ik van het begin tot het eind heb gevolgd. Zelfs toen ik nog in Nederland woonde, bleef ik tot diep in de nacht op om hem te zien spelen in US Open Grand Slam. Hij heeft ook een goede autobiografie geschreven (Het Boek: OPEN) over zijn leven en de belangrijkste wedstrijden die hij heeft gespeeld en ik kan ze allemaal nog zo herinneren.”

1 reactie op “Vers Zweet van tennisser Mark Roemer”

  1. Leuk verhaal Mark, pabien!