• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De triathlon met de Olympische afstand is volledig terug op het wedstrijdprogramma van de Curaçao Triathlon Association (CTA). Vanwege de grote afstanden in zwemmen, fietsen en hardlopen was het moeilijk een geschikt en veilig parcours te vinden.

Triathlon club Lions Dive TEC (Team Endurance Curaçao) heeft in samenwerking met de Mijnmaatschappij, Hyatt Regency en ENNIA een locatie gevonden waar triathleten een goed en veilig parcours hebben.

International Triathlon
Zondag 14 augustus wordt bij het Hyatt Regency en op het terrein van de Mijnmaatschappij de eerste ENNIA Curaçao International Triathlon met Olympische afstand gehouden. Het zwemmen wordt gehouden langs het strand van Barbara Beach en gefietst wordt er achterom de Tafelberg op de privé weg van Santa Barbara Plantation en de Mijnmaatschappij.

Plezier
Het hardloopparcours gaat langs de golf greens van Santa Barbara Plantation. Hyatt Regency zorgt voor de nodige catering en entertainment voor publiek, volwassen én kinderen. “ENNIA is erg blij met deze samenwerking. Een event als dit past erg goed binnen ons beleid. Niet alleen sportontwikkeling en fairplay een rol spelen, maar ook plezier in de sport wordt toegankelijk gemaakt voor een brede doelgroep”, aldus Reinald Curiel van ENNIA.

Triathlon categorieën
Met deze Olympische afstand staan in totaal 6 categorie triathlons op het jaarprogramma van CTA; BDO Sprint on road (750m zwemmen; 20km fietsen, 5km hardlopen), BDO Sprint off road; idem maar 15km Mountainbiken,ENNIA Kids is ook on road en off road: 100m/4km/1,5km, Fria Triathlon voor kinderen vanaf 6 jaar.

Inschrijven
De wedstrijdindeling is per geslacht en per leeftijdscategorie en een categorie voor de relay teams. Er kunnen geldprijzen worden gewonnen tot 400 euro. Inschrijvingen van Aruba, Bonaire en Venezuela zijn al binnen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van CTA. Meer informatieis te vinden op: Ennia Events en Curaçao Sports.

www.versgeperst.com