• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Braziliaanse zeiler Matheus Dellagnelo mag zich Sunfish Wereldkampioen 2011 noemen. Hij onderstreepte zijn klasse door gisteren op de laatste dag de eerste twee races te winnen. Curaçao is met drie plaatsen vertegenwoordigd in de top tien. Ard van Aanholt werd vierde.

Met een ongekend consistente reeks kan Dellagnelo de terechte winnaar genoemd worden. Hij eindigde achtereenvolgens op de 3e, 1e, 2e, 6e, 2e, 3e, 2e, 1e en 1e plaats. Na de tweede race op de laatste dag was de Braziliaan al de virtuele winnaar. Hij besloot dan ook om de laatste race vanaf het strand te bekijken. De Peruviaan Alexander Zimmerman eindigde als tweede. Francisco Renna uit Argentinië werd derde.

Team Curaçao
De Curaçaose deelnemers zijn goed vertegenwoordigd in de top tien. Ard van Aanholt deed lang mee om een podiumplek en eindigde uiteindelijk op een vierde plaats. Eugene Hendrikx werd negende, Kevin van Otterdijk tiende. De gehele familie van Aanholt is bij de eerste twintig zeilers te vinden. Vader Cor en zoon Just eindigden gebroederlijk op de achttiende en negentiende plaats.

Fantastisch verlopen
Overal klonken gisteren positieve reacties over het evenement. Deelnemers, organisatie en toeschouwers waren zeer enthousiast over de afgelopen tien dagen. Jurgen Schneider, lid van de organisatie én deelnemer was zeer tevreden: “het was perfect. Niet alleen de races waren perfect georganiseerd, maar ook alles eromheen.” Hij benadrukte het goede werk van de organisatie, die enkel uit vrijwilligers bestaat. “De vrijwilligers waren fantastisch. Zonder vrijwilligers kan een evenement als dit niet eens plaatsvinden.”

Vermoeid
De organisatie en de deelnemers gaven aan vermoeid te zijn na de vele uren op het water. Voor veel deelnemers eiste de vermoeidheid op de laatste dag zijn tol. Sunfish-zeiler Kevin van Otterdijk: “het ging niet meer zo goed vandaag. De omstandigheden waren zwaar, ik ben oververmoeid.” De meeste deelnemers zeiden een mooi wereldkampioenschap te hebben meegemaakt, maar waren toe aan wat rust en een biertje. Kevin: “ik ben blij dat het erop zit”.

Programma
De laatste racedag werd afgesloten met een happy hour op het strand. Vandaag vindt de prijsuitreiking plaats, waarbij deelnemers, toeschouwers, sponsors en organisatie terugblikken op het kampioenschap.

www.versgeperst.com