• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VoetbalCURAÇAO – Titelhouder Hubentut Fortuna maakt nog steeds kans op titelprolongatie. Gisteravond wonnen ze in een spannend duel met 2-3 van Sithoc. Het winnende doelpunt viel in de extra tijd. De overwinning bracht de ploeg naar de tweede plaats in het klassement.

De wedstrijd eindigde in extremis. In de 88e minuut kreeg Hubentut Fortuna bij een 2-2 stand een penalty. Keeper Albertus van Sithoc leek de held van zijn ploeg te worden door de penalty te stoppen. Even later moest hij echter alsnog capituleren: Tyronne Maria scoorde in de verlenging alsnog het winnende doelpunt voor Hubentut Fortuna.

Spannend
Het spannende duel begon flitsend. In de zesde minuut scoorde Mirco Colina voor Sithoc: 1-0. Kort daarop vergreep Sithoc-keeper Costino zich aan Benjamin Martha en kon met een rode kaart vertrekken. Zijn vervanger, Albertus, had geen antwoord op de penalty van Tyronne Maria. Toen verdediger Eugene Martha Hubentut Fortuna op voorsprong zette leek de wedstrijd gespeeld, maar de tien man van Sithoc kwamen toch nog terug via Gino Samba. In de extra tijd viel echter alsnog het doek voor Sithoc.

Stand
Hubentut Fortuna klimt op naar de tweede plaats, met drie punten uit twee duels. Sithoc staat laatste met één punt. Toch kan alles nog gebeuren in de Kaya 4. De volgende wedstrijd is die van zondag tussen Centro Barber en Sithoc. Een dag later spelen Hubentut Fortuna en Jong Holland tegen elkaar. Op zondag 26 juni wordt de finale van de Sekshon Pagá gespeeld.

www.versgeperst.com