• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het WK Sunfish bood gisteren voor heel even een ander gezicht dan schuimkoppen, hoge golven en klapperende zeilen. Een vloot van blauwgele Sunfish-bootjes voer gistermiddag rustig de Annabaai in en zorgde voor een prachtig zicht vanaf de kade.

Na de middagrace ging de vloot op weg naar de haveningang van Willemstad om het gastland te bedanken voor het tot nu toe fantastisch verlopen zeilevenement. Slechts tien bootjes bleven na de race achter om wat rust te pakken. In combinatie met de kleurrijke Handelskade boden de Sunfish-zeilen een spectaculaire aanblik vanaf de kant.

Oud-kampioen
Natuurlijk waren er gisteren ook races. De wind was minder hard dan eerder deze week en ’s ochtends was er zelfs een regenbui. De Peruviaan Alexander Zimmerman won ‘s ochtends voor de tweede keer dit kampioenschap een race. De middagrace kreeg een bijzondere winnaar. De Sunfish-kampioen van 1980, Cor van Aanholt, zeilde naar de eerste plaats.

Tussenstand
De Braziliaan Dellagnelo Matheus staat met negentien punten nog steeds op de eerste plaats. Zes punten daarachter staat Zimmerman, Francisco Renna staat derde. De talenten van Team Curaçao draaien nog steeds mee in de top tien. Ard van Aanholt is nog kanshebber met zijn vierde plaats, voor Kevin van Otterdijk (8e) en Eugene Hendrikx (9e). Vandaag genoten deelnemers en organisatie van een rustdag. Morgen wordt het kampioenschap in de laatste drie races beslist.

www.versgeperst.com