• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Bicentini gaat een Bicentini SportPlaza aanleggen. Met dit sportplaza wil het sport- en bewegingsactiviteiten organiseren om de geestelijke en lichamelijke welzijn van kinderen en jongeren te bevorderen. De focus van het project ligt op kansarme en bijzondere kinderen uit Curaçao.

Fundashon Bicentini is een stichting die zich op Curaçao inzet om het geestelijke en lichamelijke welzijn van kinderen en jongeren te bevorderen. De stichting biedt jongeren de mogelijkheid om te sporten en bij te dragen aan een gezondere en betere toekomst.

Werkwijze
De Fundashon Bicentini gaat voor de werkwijze van Playing for Succes. Daar komen in de stadions van sportverenigingen jeugdigen samen om in de omgeving van hun sporthelden de draad weer op te pakken op weg naar een succesvol toekomstperspectief. Ze krijgen onderwijs en hulp in het zoeken naar betaald werk of een stage.

Betrokkenheid
Een Bicentini SportPlaza biedt een unieke magneet om jeugdigen aan te trekken. De SportPlaza stelt haar nog te realiseren accommodatie tegen een geringe vergoeding ter beschikking omdat ze daarmee haar betrokkenheid bij de samenleving wil uit te drukken. Lokale topsporters geven tijd en aandacht aan de jeugdigen en trainers passen hun methodieken ook toe op deze doelgroep.

Accommodatie
De accommodatie van de Bicentini SportPlaza vormt de centrale locatie waar de activiteiten zich afspelen. Opdoen van leer- en werkervaring in een echte arbeidssituatie staat centraal. Er is goede ervaring opgedaan met het aanbieden van voltijdstrajecten aan vroegtijdig schoolverlaters met 16 uur werkervaring, 8 uur beroepsvaardigheden, 8 uur training gelieerd aan sport. Ook bemiddeling naar reguliere arbeid staat hoog op de prioriteitenlijst van de projecten.

www.versgeperst.com