• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

vers-zweet.jpgJonge sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze elke maandag van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze week met thaibokser Joel Adriana van Baas Sports Curaçao. “Ernesto Hoost is mijn grote voorbeeld.” 

 
 paspoort-joel-adriana-1.jpg

Wat doe je hier?
“Ik ben hier bij de Fight Night voor een demonstratiewedstrijd tegen Tanva Ketkavee en om mijn ploeggenoten aan te moedigen.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Toen ik negen was ben ik samen met een vriend een kijkje gaan nemen bij een thaibokswedstrijd. De sport trok me meteen aan en zodoende ben ik al acht jaar actief in deze sport.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Drie jaar geleden ging mijn tegenstander al in de eerste ronde knock-out. De partij was nog maar een minuut bezig en ik wist hem met een knietje direct uit te schakelen. Als thaibokser is dat een ontzettend bijzonder moment.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Ernesto Hoost, een Nederlandse vechtsporter, die het beroemde K-1-toernooi in Japan al vier keer heeft gewonnen. Ze noemen hem ook wel Mister Perfect, omdat hij de techniek van K-1 perfect beheerst. K-1 is een mix van kickboksen, kungfu, karate en muay thai boksen.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Een internationale wedstrijd winnen. Hiervoor moet je uitgedaagd worden door een niet-Antilliaanse bokser uitdagen. Ik heb nog nooit zo’n wedstrijd gespeeld. Dus ik sta open voor iemand die mij wil uitdagen.”

Lees meer:
Fight Night zorgt voor veel spektakel

www.versgeperst.com