• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het blijft spannend bovenin het klassement van het WK Sunfish. De Argentijn Francisco Renna won gisteren twee races, maar blijft nog drie plaatsen verwijderd van de eerste plaats. Die is in handen van de Braziliaan Matheus Dellagnelo. Ard van Aanholt staat tweede.

De ochtendrace liet een spannende strijd zien tussen Dellagnelo en Alexander Zimmerman uit Peru. Zimmerman bleef zijn tegenstander net voor en zag de Nederlander Mathieu de By als derde finishen. In de tweede race had Zimmerman opnieuw tegenstand uit Zuid-Amerikaanse hoek. Dit keer moest hij zijn meerdere erkennen in de sterk zeilende Renna. Die won vervolgens ook de laatste race van de dag.

Tussenstand
De voorlopige tussenstand, met nog vijf races te gaan, geeft een verscheidenheid aan nationaliteiten in de top aan. De eerste zes plekken worden vertegenwoordigd door zes nationaliteiten. David Loring, eergisteren nog leider in het klassement, is inmiddels teruggezakt naar de vijfde plaats. De beste Curaçaose zeiler is Van Aanholt op de tweede plek, gevolgd door Eugene Hendrikx (8e) en Kevin van Otterdijk (11e).

Parade
De weersomstandigheden waren beter dan voorheen. De wind was iets gaan liggen, wat het zeilen makkelijker maakte. Vandaag zijn er opnieuw races, maar de dag wordt afgesloten met een botenparade bij de Annabaai. Alle 72 deelnemers zullen om 16.00 uur gezamenlijk de baai inzeilen.

www.versgeperst.com