• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gregory van der Wiel heeft vanmiddag een Cruijff Court in de wijk Sapaté geopend. De Ajacied zag het veldje direct gebruikt worden door kinderen uit de buurt. De aanwezige minister-president Gerrit Schotte zag mogelijkheden in het Cruijff Court: “We gaan nog tien voetbalveldjes bouwen”.

“Het is heel mooi geworden”, zei minister-president Schotte in een reactie. “Het concept is fantastisch en daarom gaan we in samenwerking met de Johan Cruijff Foundation nog tien van zulke veldjes bouwen. Sport is de manier om problemen in een wijk op te lossen. Het verhoogt de sociale cohesie, de omgang met elkaar en de waardering van de wijk.”

Opening
Het veld werd geopend met enkele toespraken, een zegening en een dankwoord van de wijk. Hierna was het tijd om de voeten te laten spreken. Twee voetbalteams, bestaande uit schoolkinderen uit de buurt, namen hun posities in. Ook Van der Wiel trapte een balletje mee. Na de eerste wedstrijd werd de beheerovereenkomst getekend door afgevaardigden van de wijk en de Johan Cruijff Foundation. De rest van de middag werd er een voetbaltoernooi gespeeld door jeugd uit Sapaté.

Tevreden
Van der Wiel toonde zich tevreden met de opening van het veldje: “Bedankt iedereen. Ik ben blij dat ik de kinderen hier zie voetballen. En ik hoop dat dat nog vaak zal gebeuren.”  Ook het toegestroomde publiek, bestaande uit afgevaardigden van de Johan Cruijff Foundation, buurtbewoners en veel kinderen, liet veel positieve reacties horen.

Cruijff Court
De Cruijff Courts zijn een initiatief van de Johan Cruijff Foundation. De stichting probeert met de Courts de jeugd aan het bewegen te krijgen. Van der Wiel mocht een Cruijff Court op een locatie naar keuze plaatsen, nadat hij in het seizoen 2009/2010 tot Talent van het Jaar werd gekozen. Hij koos voor de wijk Sapaté, een wijk die bekend staat om zijn verloedering en criminaliteit. Het doel is om met het veldje, en de veldjes die volgen, de leefbaarheid van de Curaçaose wijken te verhogen.

7 reacties op “Opening Cruijff Court basis voor meer”

 1. Dit initiatief van sub voetbal wereld kampioen speler onze Gregory iv/d Wiel s positief en top, petje af. Doet iets terug voor je roots de vaderland of moederland afkomst. Ik hoop dat honkballers sporters Chulo Simon, Andrew Jones, Randy Wiels ook wat neer zet voor volgende generatie meer sport velden. Er zijn vele dorpen zoals pietermaai, Coronet, Jandoret, banda abou die geen multi sport fasiliteit hebben. Een groot tekort voor welzijn van de jeugd en ouders. Ik jammer genoeg geen Buiten sport fitness toestellen gezien op het eiland . Dit zijn dynamisch sport atribute dat zowel oma als jeugd kan ontspannen en vandalisme bestendig of hufter proef

 2. Wanneer krijgt dit veldje/de neiuw te bouwen veldjes een andere naam???
  Cruijff… is hij niet een exponent van de voormalige kolonisator?
  Laat Wiels het maar niet horen…..een Cruijff court!

 3. Laten we even niet vergeten dat Cruyff één van de bekendste (zoniet de bekendste) makamba is en tegen de achtergrond van de hetze die de PS voert lijkt me dit niet zo verstandig om dat zonder enig tegengas te accepteren. Kijk maar naar Schotte die wil er al meteen tien bij bouwen en dan wordt er over neo-kolonialisme van anderen gesproken.

 4. Alleen omdat de regering nooit voor een goede infrastructuur heeft gezorgd kan er geen voetbalveldje (betaald door een foundation) worden geplaatst voor de jeugd? Dat de regering niet deugd wisten we al jaren.. maar gun die jongens lekker hun voetbalveldje..

 5. JE BLIJFT LACHEN gaan we ook nog iets aan de wegen doen ? heb nu al weer een halfjaar belasting betaald maar ik heb onderhand NIER problemen van deze infrastructuur….
  Hart problemen door de regering … long klachten door de isla… en we gaan lekker voetballen ! laten we maar eens zien hoe deze veldjes er over 2 jaar bij liggen…
  VOOR HET OPRAPEN !

 6. @Churandy je slaat de spijker op zijn kop.

 7. We gaan er nog tien bouwen….Geef het volk brood en spelen!!!
  Ga regeren!!!