• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De strijd in de Open Sunfish World Championships 2011 is in volle hevigheid losgebarsten. Gisteren werden in moeilijke omstandigheden de eerste drie races gevaren. Ard van Aanholt won één van de races. De drievoudig wereldkampioen David Loring staat eerste in het klassement.

72 deelnemers hesen gisteren de blauw-gele zeilen. Onder hen waren vijf wereldkampioenen, talentvolle jonge zeilers en oude, geslepen zeerotten. Op de eerste dag waren alle deelnemers gebrand op een goed resultaat. In dit geweld bleef Van Aanholt iedereen voor in de eerste race. De Braziliaan Matheus Dellagnelo won de tweede race en de Amerikaan David Loring de derde. Hiermee werd hij leider van het klassement, voor Paul-Jon Patin en Alexander Zimmerman.

Team Curaçao
De Curaçaose zeilers doen het goed. De jonge garde, met Van Aanholt (4e), Eugene Hendrikx (9e) en Kevin Otterdijk (10e) staat in de top tien. Alexandra Siebels is net als bij de jeugdkampioenschappen de beste vrouwelijke deelneemster. Curaçao kan zich tijdens de Wereldkampioenschappen ook nog plaatsen voor de Pan-Amerikaanse Spelen in Mexico. Ze strijden met Bermuda, Ecuador en de Dominicaanse Republiek om twee plekken. Op dit moment staat Curaçao op kwalificatie.

Omstandigheden
De omstandigheden waren opnieuw zwaar. Er stond een harde wind en de golven waren hoog. Onder de golven maakte een sterke stroming het zeilen extra moeilijk. Veel deelnemers klaagden dan ook over vermoeidheid. Tijdens de ochtendrace sloegen veel boten om. Een enkeling nam zelfs een boei op sleeptouw.

www.versgeperst.com