• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op de eerste dag van het WK Sunfish waren nog dolfijnen op het water te zien, op de tweede dag waren er alleen schuimkoppen. De jeugdzeilers hadden gisterenalle moeite met de hoge golven en harde wind. Kevin van Otterdijk veroverde de eerste plaats in het algemeen klassement.

De Curaçaoënaar Kevin van Otterdijk was de grote winnaar van de tweede dag op het water. Op de eerste dag trok hij zich tactisch terug uit de derde race. Daarvoor werd hij tweede en derde. Gisteren zette hij deze lijn door en veroverde achtereenvolgens een eerste, eerste en tweede plaats.

Winnaar
De kersverse leider in het klassement zei veel last te hebben gehad van de wind: “Het was een stuk zwaarder dan de eerste dag. Er stond een harde wind en de golven waren hoger. Maar ik ben blij dat ik heb gewonnen. Hopelijk gaat het morgen weer goed.”

Omstandigheden
Veel deelnemers klaagden over de moeilijke omstandigheden. Ook Eugene Hendrikx, op de eerste dag nog winnaar van de derde race, had moeite met de elementen. Hij werd gisteren achtereenvolgens derde, vierde en derde. De hoogst gefinishte dame is op dit moment Alexandra Siebels (Curaçao) met een 9e plaats.

De eindstand na 6 races, de tweede dag is:

1.   Kevin van Otterdijk (Cur)
2.   Jean Paul de Trazegnies (Peru)
3.   Eugene Hendrikx (Cur)
4.   Ivan Aponte (PR)
5.   Ian Barrows (St Thomas)
6.   Just v Aanholt (Cur)

www.versgeperst.com