• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De jeugd beet gisteren het spits af bij het WK Sunfish-zeilen. Een vloot van 23 blauw-gele zeilen vloog de zee op om hun krachten met elkaar en de elementen te meten. Er stond een klassieke Curaçaose wind, die Eugene Hendrikx naar de voorlopige derde plaats bracht.

Er werden gisteren drie races gezeild. De eerste race werd gewonnen door Ivan Aponte uit Puerto Rico. De tweede race werd een prooi voor de Peruaan Jean Paul de Trazegnies. De derde en laatste race van de dag werd een Curaçaos succes: Eugene Hendrikx veroverde de eerste plaats.

Team Curaçao
Hendrikx, die samen met zijn broer Louis uitkomt voor Team Curaçao, staat nu derde in het algemeen klassement. Just van Aanholt en Louis Hendrikx eindigden op de vijfde en zesde plaats in het klassement. Ook de beste dame komt uit ons land: Alexandra Siebels werd achtereenvolgens 10e, 9e en 8e.

Evenement
De eerste dag is een goede opmars geweest voor een succesvol Wereldkampioenschap Jeugdzeilen. Het goede weer en de sterke wind zorgden voor een sportieve wedstrijd, maar ook buiten de wedstrijd om was de sfeer perfect. Gert-Jan Hendrikx, vader van de twee Curaçaose zeilers, was zeer te spreken over de eerste dag van het WK. “Het is prachtig om te zien hoe een grote groep jonge, internationale zeilers verbroedert tijdens een sportief evenement.”

 

1 reactie op “Eerste dag WK zeilen succesvol”

  1. Goed zo familie Hendrikx, nog even een afscheidskadootje leveren aan de rots des wanhoops.