• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VoetbalCURAÇAO – De eerste wedstrijd van de Kaya 4 tussen Jong Holland en Sithoc is gisteravond geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Jong Holland speelde de helft van de wedstrijd met een overtal, maar slaagde er niet in de winnende treffer te scoren. Sithoc stapte als morele winnaar van het veld. 

De wedstrijd begon flitsend met een treffer in de derde minuut van Jong Holland-spits Mauricio Moreno. Lang kon de Colombiaan niet genieten van zijn treffer, want na tien minuten kwam Sithoc via een makkelijk gegeven penalty op gelijke hoogte. Het tempo van de wedstrijd zakte daarna flink en de meeste opwinding kwam van de opstootjes op het veld.

Rode kaarten
Het ruwe spel bereikte een climax in de 43e minuut, toen Sithoc na een kopstoot en opstootje met een man minder verder moest. Jong Holland wist niet goed om te gaan met de overtalsituatie. Ze bleven de lange bal spelen op spits Moreno, maar die werd goed verdedigd. Zelfs toen Sithoc diep in de tweede helft na weer een rode kaart met negen man verder moest, lukte het Jong Holland niet veel kansen te creëren.

Morele winnaar
Sithoc was, ondanks de rode kaarten, beter over de gehele wedstrijd. Via snelle uitbraken maakten ze het de defensie van Jong Holland behoorlijk lastig. De ploeg stapte dan ook als morele winnaar van het veld. De volgende wedstrijd spelen ze tegen Hubentut Fortuna. Jong Holland moet tegen Centro Barber.

www.versgeperst.com