• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Central American and Caribbean Sports Organization (CACSO) steunt de Nederlandse Antillen in hun strijd tegen het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Die besloot in januari dat het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité (NAOC) niet langer erkend zal worden.

Hector Cardona, de president van de CACSO, liet in een brief aan IOC-voorzitter Jacques Rogge weten achter het NAOC te staan: “Het baart ons grote zorgen dat het NAOC niet langer erkend wordt door een verandering in de politieke status. We willen Dhr. Rogge informeren dat de CACSO unaniem achter het voortbestaan van het NAOC als een permanent lid van de Olympische familie staat.” De brief is gedateerd van 15 maart, maar werd dinsdag openbaar gemaakt aan Around the Rings, de prominente nieuwswebsite rondom de Olympische Spelen.

Beslissing IOC
Eerder dit jaar liet het IOC weten het NAOC niet langer te erkennen, omdat de Antillen sinds 10-10-10 niet meer bestaan. Rogge liet toen weten de Antilliaanse atleten nog steeds te willen ondersteunen. Zo kunnen ze bij de Olympische Spelen in Londen (2012) als onafhankelijke atleten onder de Olympische vlag meedoen. De CACSO hoopt door de uitgesproken steun deze beslissing terug te kunnen draaien. Of de steunbetuiging effect heeft, zal waarschijnlijk duidelijk worden tijdens het Olympisch Congres volgende maand in Durban, Zuid-Afrika.

Mogelijkheden NAOC
Het NAOC is opgericht in 1931 en officieel erkend sinds 1950. Nu de toekomst van het comité onzeker lijkt, wordt al gespeculeerd over mogelijke oplossingen. Eén mogelijkheid is om de NAOC op te heffen en voortaan deel te nemen onder het Nederlandse of Arubaanse Nationaal Olympisch Comité (NOC). Een nieuw NOC oprichten is in ieder geval uitgesloten.

4 reacties op “CACSO steunt NAOC”

 1. in dit verhaal staat niet dat de brief van begin maart is en nu pas naar de leden en media is gestuurd!!

  waarom niet gelijk deze brief rond mailen!??

  maar ja op het CSF zitten we helemaal niet te wachten

 2. Allemaal mosterd na de maaltijd…ze hadden hun zaakjes goed moeten regelen voor 10-10-10…maar toen was het alleen maar de bobo uithangen en zakken vullen….en nu huilie huilie doen…..te laat!

 3. Voor een nieuw NOC is geen geld meer, dat gaat allemaal op aan de dienstreizen van de heren en dame politici.
  Nu is er nog een klein overschot omdat Nederland nog wat in de bodemloze put gestort heeft. Maar volgend jaar is heel Curacao aan de bedelstaf. Succes met uw fantastische regering.

 4. Lijkt een beetje op die actie van Eunice Eisden bij het Parlatino, ook nooit meer wat van gehoord.