• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Churandy Martina, de sprinter van de Antillen, is gisteren aangekomen op Nederlandse bodem. De topsporter heeft grootste plannen in de lage landen, hij wil bij zijn eerste officiële optreden voor Nederland, morgen op de FBK-Games, een Nederlands record op zijn naam schrijven.

De Telegraaf vermeldt dat Martina voor de gelegenheid zijn oranje trainingsjack aan had getrokken toen hij aankwam op de Nederlandse luchthaven. Op de 100 meter in Hengelo zal hij zijn eigen teneu dragen. “Oranje is voor het WK” citeert de krant hem.

Sponsors
Onlangs koos de Martina definitief voor Nederland. “Ik heb ook aan Aruba gevraagd wat ze me konden bieden, maar Nederland is voor mij beter. Ik heb in het Caribische gebied al veel wedstrijden gewonnen, maar dat heeft me niet aan meer sponsors geholpen. Europese wedstrijden helpen misschien wel”, vertelt de atleet aan de Nederlandse krant.

Realistisch
De Europese recordtijden op de 100 en 200 meter zijn voor volgens Martina een realistisch doel. Het Nederlands record ligt op 10.15 als Martina dit record verbreekt kwalificeert hij zich meteen voor de WK in het Zuid-Koreaanse Daegu deze zomer.

4 reacties op “Martina gaat voor Nederlands record”

 1. Zeer knap en respect….maar ik zie hem nog op een foto staan in de Amigoe….ik denk een jaar geleden..handen schuddend met Wiels…nationale trots en hij zou NOOIT voor nederland uitkomen….(want dat is onze kolonisator…woorden van Martina, samen met Wiels!)..en kijk nu…de man verkiest commercie boven principes…hij had ook voor Aruba kunnen uitkomen tenslotte…..geld en gemak gaan boven principes….as usual bij de Curacaoenaar…en Wiels en Martina zijn stil……

 2. Dutch record for Churandy!!!! 10.10 ! Congratulations

 3. Ik weet gewoon dat Churandy een medaille gaat pakken op de OS..

  Dank je wel Schotte en Co!!

 4. 10.10 GO FOR IT CHURANDY.
  YOU CAN DO IT!!!!!