• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sinds drie jaar wordt tijdens de Amstel Curaçao Race een racefiets overhandigd aan de meest talentvolle jeugdwielrenner van het eiland. Een jury bestaande uit enkele bekende oud-wielrenners bepaalt ook dit jaar weer wie er met die felbegeerde fiets naar huis gaat.

Afgelopen twee jaar ontvingen Gyasi Sulvaran en Jendelo Paulo deze prijs. Oud-wielrenners Leo van Vliet, Gerrit Solleveld en Johan van der Velde beloonden hun talent met een fiets.

Tranen
“Toen ik hoorde dat ik de fiets had gewonnen, barstte ik spontaan in tranen uit”, herinnert de inmiddels 16-jarige Paulo zich, die in 2009 de fiets kreeg. “Ik kon niet stoppen met huilen. Ik had zelf nog geen fiets en we hadden daar ook niet de middelen voor. Sindsdien pak ik het wielrennen heel serieus aan. Op de fiets kan ik aantonen dat ik iemand ben. Dat ik iets kan presteren. Daarom probeer ik ook mijn vrienden te overtuigen om te gaan wielrennen.”

Amstel Curaçao Race
Sulvarna is inmiddels zeventien jaar oud en wist net als Paulo regelmatig op het podium te eindigen. Op het Caribische kampioenschap maakten zij deel uit van de Curaçaose jeugdselectie die daar de titel opeiste. “Het hoofddoel van ons seizoen blijft de Amstel Curaçao Race aanstaande vijf november”, stelt Sulvarna. “We hebben geluk dat we op Curaçao wonen en zodoende een keer in het jaar met al die toppers kunnen rijden.” Al zegt Paula dat het niet echt een strijd tegen de topprofs is. “Wanneer zij echt op de trappers gaan staan, dan zijn wij kansloos. Dan zie je meteen hoe groot het kwaliteitsverschil is.”

1 reactie op “Wielertalenten dolblij met fiets”

  1. “Een jury bestaande uit enkele bekende oud-wielrenners bepaald ook dit jaar weer wie er met die felbegeerde fiets naar huis gaat.”

    Bepaald met een D???? Zeker diploma gehaald bij InHolland?