• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws wk voetbal shirtCURAÇAO – Premier Gerrit Schotte is vrijdag aanwezig bij het evenement Kòrsou t’ami! in Rotterdam. Tijdens deze avond zal de premier Curaçaose topsporters in Nederland bedanken voor hun uitmuntende prestaties op internationaal gebied en hun positieve bijdrage aan de naamsbekendheid van Curaçao.

Een relatief groot aantal yu’i Kòrsou is op hoog niveau actief op sportgebied in Nederland. Denk aan sprinter Churandy Martina, Brian Mariano en Obed Martis. Ook speelt een aantal Curaçaoënaars Eredivisie voetbal bij Nedelandse clubs. Tot deze groep behoren Vurnon Anita (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Charlizon Benschop (AZ) Gregory van der Wiel (Ajax) en Eloy Room (Vitesse). Ook bij honkbal zijn er zelfs enkele talenten die voor Oranje uitkomen zoals Diegomar Markwell, Shaldimar Daantji en Bryan Engelhardt.

Uitgelicht
Tijdens het evenement zullen er veel sporters als gast aanwezig zijn waarvan een selecte groep wordt uitgelicht. Onder hen: Churandy Martina (atletiek), Caimin Douglas (atletiek, onlangs carrière vroegtijdig beëindigd), Brian Mariano (atletiek), Obed Martis (atletiek), Jemyma Betrian (kick boksen), Kevin Heyer (kick boksen), Eloy Room (voetbal) Diegomar Markwell, Shaldimar Daantji, Bryan Engelhardt, Arshwin Asjes en Raily Legito (allen honkbal).

Alleen maar Curaçaose talenten
Vrijdagavond staat niet alleen in het teken van sporters, maar ook andere Curaçaose talenten zijn van de partij. Zo is de presentatie is in handen van de bekende cabaretier Jandino Asporaat en wordt een optreden verzorgd door de band Caché Royale. Het evenement vindt plaats op de 7e verdieping van Engels in Rotterdam. Het officiële deel van de avond begint om 17:00 uur en zal tot 18:30 uur duren. Naast premier Schotte zal de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de gasten toespreken. Vervolgens worden de gasten tot 20:30 uur vermaakt door Caché Royale.

3 reacties op “Curaçaose topsporters in de spotlights”

 1. Laten we dit eens positief bekijken,deze sporters werken allemaal hard voor hun prestaties.
  Dus is het toch goed dat deze mensen daar voor in het zonnetje gezet worden.En dat op deze manier Antiliaanse jongeren een keer op een positieve manier in het nieuws komen.Zeker in Nederland is dit echt wel belangrijk!
  En ja ik ben het er mee eens dat er namen gemist worden op deze lijst.Maar dat zal altijd zo zijn.Ik kan nog wel meer namen bedenken op andere sport gebieden.Maar laten we dit postitief zien!Het is goed dat deze mensen laten zien dat ze trots zijn op hun Nationaliteit!

 2. aanvullend .. er zijn nog meer grote vechters met int. titels niet genoemd en dus beledigd .
  kijk de lijst van baas sport , dat zegt iets over de jury .

 3. een topkickbox en judo kampioen die internationaal de naam heeft hooggehouden door ongeslagen te zijnvoor curacao is denise kielholtz/ pieternella . hoe kan zij gepasserd zijn door een jeugd sporter die pas begint en nog niet internationaal is ?? ik adviseeer haar niet meer voor curacao uit te komen . een schande en belediging voor deze sporter .