• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Rubriek top 5 voetballersCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Vurnon AnitaVurnon Anita van Ajax

Club: Ajax
Opvallend: Allround goed seizoen
Prestatie: Kampioen van Nederland

Er zijn mensen die vrezen voor de plek van Vurnon Anita als verdedigde middenvelder voor komend seizoen door de komst van Theo Janssen van FC Twente. Versgeperst.com is dat niet. Anita heeft zich ontzettend goed ontwikkeld in het afgelopen seizoen. Van rechtsback tot een plekje op het middenveld. Ajax-coach Frank de Boer zocht een echt bijtertje op het middenveld met voetballend vermogen en de Curaçaoënaar was de uitgelezen persoon. Hij heeft zijn coach niet teleurgesteld en mede daarom kon Anita na de laatste wedstrijd met de Curaçaose vlag door een volle ArenA rennen.

Tweet over Anita van Davey vd Hoonaard
_____________________________________________________________________________

Eldridge Rojer van FC Emmen2. Eldridge Rojer

Club: FC Emmen
Opvallend: Meest doelgericht
Prestatie: Meest doelpunten en assist

Het is geen opvallende speler, Eldridge Rojer. Soms zie je hem zelden in een wedstrijd, maar effectief is hij wel. In één op de drie wedstrijden vond de spits annex rechtsbuiten het net, in één op de vier wedstrijden bereidde hij een doelpunt voor. In totaal komt dat neer op tien doelpunten en zeven assists in het seizoen 2010/2011. Ook kwam de pass naar de speler die uiteindelijk de assist gaf twee keer van de voet van Rojer. We zijn benieuwd of hij te behouden is voor zijn club FC Emmen.

De tweet van Gerto Jansen over Rojer
_____________________________________________________________________________

3. Gregory van der WielGregory van der Wiel van Ajax

Club: Ajax
Opvallend: Meeste speelminuten
Prestatie: Kampioen van Nederland

Gregory van der Wiel speelde niet zijn beste seizoen. Maar kunnen we hem dat eigenlijk kwalijk nemen? De rechtsback speelt, inclusief WK, al drie seizoenen achter elkaar bijna alle wedstrijden. Ook dit seizoen was hij de speler met Curaçaose roots die de meeste minuten maakte. 2769 minuten, om precies te zijn. Van der Wiel was slechts één wedstrijd geschorst en eentje geblesseerd. 32 competitiewedstrijden dus waarin hij maar drie keer gewisseld werd.

Tweet over Van der Wiel van Olaseni
_____________________________________________________________________________

Patrick van Aanholt Leicester City4. Patrick van Aanholt

Club: Leicester City
Opvallend: Als verdediger niet één kaart
Prestatie: Geen kaarten en alles gespeeld

Hij werd in de tweede helft van het seizoen door Leicester City gehuurd van Chelsea en Patrick van Aanholt speelde alle wedstrijden. En niet onverdienstelijk. De resultaten van zijn club waren wisselvallig, maar Van Aanholt was constant. De jonge verdediger vocht veel fysieke duels uit, maar bleef altijd fair. Niet veel verdedigers kunnen na twaalf volledige wedstrijden zeggen dat ze niet één kaart hebben gepakt. Patrick van Aanholt wel.

Tweet van Richard Howells aan Van Aanholt
_____________________________________________________________________________

5. Jürgen LocadiaJürgen Locadia van PSV

Club: PSV
Opvallend: Jong talent scoort aan lopende band
Prestatie: Jeugdkampioen van Nederland

Hoeveel doelpunten hij deed seizoen precies gemaakt heeft, weet eigenlijk niemand. De statistieken van Jürgen Locadia worden namelijk nog niet bijgehouden bij Jong PSV en in de A1. Eén ding weten we wel: hij scoort aan de lopende band. De 17-jarige doelpuntenmachine maakte doelpunten vanuit alle hoeken. En dit resulteerde in een plaats in de selectie van Jong PSV. Wij gaan nog veel horen van deze jonge spits!

De tweet van Patrick van den Hurk over Jürgen Locadia

Het seizoen zit er alweer op voor onze toppers over de grens. Het was weer een mooi, afwisselend seizoen met veel ups en downs. Vond jij het leuk om de Curaçaoënaars over de grens te volgen? Laat het ons weten! Dan gaan we volgend seizoen kijken of deze rubriek terug kan keren op Versgeperst.com!

2 reacties op “Top 5 Curaçaose voetballers over de grens”

 1. Hoi Piet,

  Ik kan me er wel in vinden wat je zegt. Cijntje heeft een mooi seizoen achter de rug en als er een top 6 zou zijn, dan zou hij zeker een plekje hebben. We hebben alleen voor een net iets andere opzet gekozen dit keer. Maar bij deze: zeker een eervolle vermelding voor Angelo Cijntje!

  Dank voor je reactie!

 2. Naar mijn mening behoort Angelo Cijntje van BV Veendam in deze lijst. HIj is als 5de geindigd in de Voetbal International speler van het jaar klassement van de Jupiler league met een gemiddelde van 6.41. Ter vergelijking is Jupiler League speler van het jaar D. Boerrigter op nummer 1 geindigd met 6.85 gemiddelde.
  Respect voor Angelo ” Pittbull” Cijntje.

  Bron: Voetbal International issue 19. 2011 pagina 101.