• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Topatleet Churandy Martina komt definitief uit voor Nederland. Tot oktober 2010 kwam hij uit voor de Nederlandse Antillen, maar na een statutaire wijziging verloren de eilanden hun olympische licentie. Atleten kregen de keuze bij internationale toernooien uit te komen voor Aruba of Nederland.

Eerder hebben sprinters Brian Mariano (60 meter indoor, 100 en 200 meter outdoor) en Obed Martis (Nederlands kampioen 200 en 400 meter) al aangegeven voor Nederland uit te willen komen. Mariano behaalde bij de EK Indoor in Parijs de finale van de 60 meter; hij verbrak daarbij bovendien het Nederlands record.

Overweging
Caroline Feith, manager van Martina, Mariano en Martis is blij met het besluit: “Na het besluit van de IAAF dat atleten een keuze konden maken tussen Aruba en Nederland heeft Churandy de beide opties serieus in overweging genomen. Na goed overleg met de bonden heeft Churandy Nederland gekozen. Ik sta achter zijn besluit en denk dat dit een verrijking voor de Nederlandse atletiek is.”

Reportage
NOS Studio Sport zond vandaag een reportage uit over het besluit van Churandy Martina. Nu Martina onder de Nederlandse vlag loopt wordt hij opgenomen in de topsportselectie van de Atletiekunie. Voorheen wilde de atletiekfederatie de toptijden van de sprinter niet erkennen omdat hij voor de Antillen uit wilde komen en niet voor Nederland.

12 reacties op “Churandy loopt definitief voor Nederland”

 1. kompai….das minder….. dan zou ik ook niet voor goud rennen… maar helaas zit de wereld nu eenmaal zo inelkaar….. TRIEST yes very triest !

 2. @Kompai, heb er Nu.nl eens op nageslagen en kan alleen tot de konklusie komen dat jij met lange tenen geboren bent en nou hoop ik maar dat ik je hart met deze gemene opmerking niet gebroken heb want DAT wil ik niet op mijn geweten hebben.

 3. @kompai, je kan de schuld leggen van de huidige regering die perse als korsou wil meedoen net als de koninksrijk spelen.. de naoc is gewaarschuwd door de vorige regering om eerst goed te regelen maar gesteund door de huidige regering moest men perse een grote bek hebben tegen de IAAF. jullie vergeten dat wij een zeer klein eilandje zijn dus horen we daar naar te gedragen maarja onze huidige regering heeft duidelijk last van grootheidswaanzin!

 4. hij had gewoon geen andere keuze! daar heeft onze vorige zeer intelligente regering voor gezorgd! zeer jammer, want als je leest in bijv. nu.nl hoe vreselijk racistisch en gemeen de reacties van de nederlanders in nederland zijn over de beslissing van deze rustige Curaçaoenaar, dan breekt je hart. mijn hart iig wel. zo gemeen, en dan moet hij voor deze rotnederlanders gaan lopen? vreselijk gewoon. Carlito, heb je die reacties van de makambas gelezen over churandi martina? ga naar NU. nl. jij zal het ook wel normaal vinden.

 5. ik zou dit land ook niet willen representen……

  Zelfs vroeger kwam ik al voor Aruba uit tijdens the world surfing games… OMDAT ze er hier nogsteeds geen belangstelling voor tonen….cq hun rotzooi op orde hebben !

  Churandi goed gedaan jongen ! bravo… nu nog goud !

 6. Heel verstandige keuze van Churandi. In Nederland is het nameljk allemaal wel geregeld.
  Wens hem heeeel veel succes.

  Misschien kan hij sportieve “wraak” nemen op het land binnen het koninkrijk dat het niet voor elkaar kreeg om hem startgerechtigd te krijgen. Een land dat in (hele) kleine dingen heel groot is, maar als het er daadwerkelijk om gaat niet thuis geeft, met een onvolwassen en oncapabele regering. Mensen die meer op reis zijn om hun zakken te vullen dan dat ze de echte problemen aanpakken.

  Kijk naar de Isla, de artsen, de olievervuiling, criminaliteit, corruptie enz. enz.

 7. Nou maar hopen dat hij zich voor de Nederlandse ploeg kwalificeerd !

 8. Tsja…..dat krijg je als je een land “opheft” en een nieuw land “sticht” zonder de zaken goed voor elkaar te hebben. Het briefpapier is bij wijze van spreken nog niet eens aangepast…..laat staan zoiets als dit. Je mag best trots zijn op je land en op je vlag…..maar je bereikt er alleen weinig mee als je internationaal niet erkend wordt.

 9. Dank je wel 10 10 10 , thanks for nothing.

 10. Mooie ontwikkeling voor churandy, maar ik denk na lang overwegen had hij geen andere keus.
  Het was wel mooi geweest als hij voor zijn eiland curacao mocht uit komen.
  Hier zijn de reactie nog even positief, maar op nu.nl bij de reactie gedeelte zijn de nederlanders gewoon negatief en ondankbaar. Het is niet alleen voor churandy, maar ook buitenlanders in het sport die voor nederland uitkomen.

  Hoop voor de best voor churandy en dat hij heel veel gaat winnen voor de koninkrijk der Nederlanden.

 11. ik weet zeker dat hij een gouden plak gaat halen op de os..

 12. Hupakee…..overboord met die principes van een jaar geleden…….zal z’n maatje Wiels leuk vinden…..