• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer sleuren we Sander Keijers van zijn plank. Hij is één van de pioniers van het golfsurfen op Curaçao.

Wat doe je hier?
Playa Canoa is mijn tweede thuis. Hier beoefen ik mijn passie en dat is surfen! Mijn hele leven staat in het teken van surfen; ik ben altijd in afwachting van mooie golven en zelfs mijn vakanties richt ik erop in. Nu ik in het Caribisch gebied woon ga ik naar Klein Curaçao en Aruba maar het liefst surf ik in Costa Rica. Vaak na mijn werk rij ik nog even naar Canoa om nog een paar golven te pakken. Altijd ben ik op zoek naar die adrenaline-rush. Als je me kwijt bent of ik mijn telefoon niet opneem ben ik op Canoa, daar kun je me altijd vinden.

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
Als kind keek ik altijd op televisie naar extreme sporten zoals kitesurfen, wakeboarden en bungeejumpen. Golfsurfen sprak me altijd al het meest aan maar ik had als jongetje geen idee dat je het ook op Curaçao kon doen. Toen ik veertien jaar was vroeg een vriend me mee om te gaan surfen. Ik ben toen in de hoge golfen met hem mee gezwommen om zo nu en dan te wisselen van plank. Toen heb ik meteen een wijze les geleerd. Met golven moet je niet spelen. Omdat ik geen plank bij me had ben ik die dag bijna verdronken. Ik heb toen besloten meteen een plank te kopen en toen ben ik verslaafd geraakt. Mijn ouders brachten me altijd na school naar Playa Canoa en haalde me voor donker weer op.

Wie is je grootste voorbeeld in de sport?
In de pro-scène heb je heel veel goede surfers. Ik heb een goofy-stand dus sta linksachter. Ik zou het liefst een surfer noemen met een goofy-stand maar kom toch uit bij het icoon Kelly Slater. Zijn stijl van surfen is mooi. Tegenwoordig wordt de sport namelijk erg beïnvloed door de trucs die skaters doen in de halfpipe. Slater surft hoe het van origine bedoeld is. Hij houdt het bij de basics, dat vind ik prachtig.

Wat is je ultieme doel?
Het surfen op Curaçao zoveel mogelijk onder de aandacht brengen bij zowel jong en oud. In de toekomst wil ik golfsurfcompetities gaan organiseren. Ieder jaar moet ik daarvoor naar Aruba terwijl Curaçao ook geweldige surfspots heeft. Het initiatief ligt bij de surfers op Curacao. Inmiddels ben ik één van de ‘oudere’ surfers op Curaçao. Ik behoor bij de pioniers van het surfen. Curaçao is zo mooi om te golfsurfen, ik wil dat zoveel mogelijk mensen kennis maken met deze mooie sport.

5 reacties op “Vers Zweet van Sander Keijers”

 1. Ai, waarom die gai z’n hoofd zo shoppen?

 2. Haha mooie foto sander! 😛

 3. Hey Floor, Hij is super!! Je mag altijd een keertje gratis komen Surflessen bij me!!! Thanx!!!!
  Tessa; thanx 2 voor je feedback..

 4. Playa Canao ??
  Volgens mij is het Playa Canoa..

  Surfs-up dude!!

 5. Sander! Super leuk te lezen hoe veel je je passie voor surfen hebt ontdekt. Hopi nice. Gr, Tessa!