• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Rubriek top 5 voetballersCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Gregory van der WielGregory van der Wiel van Ajax
Club: Ajax
Duel: Ajax – FC Twente 3-1
Datum: Zondag 15 mei

Twee assist geven in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het is niet veel spelers gegeven, maar Gregory van der Wiel deed het. De rechtsback van Ajax plaatste de bal eerst op de voet van spits Siem de Jong en in de tweede helft gaf hij de voorzet toen FC Twente-middenvelder Denny Landzaat in eigen doel kopte. De verdediger met een Curaçaose vader beleefde niet het beste seizoen van zijn carrière, maar mocht na de 3-1 overwinning van Ajax wel de schaal boven zijn hoofd houden. En na de winst wist Van der Wiel het zeker: “Ik blijf bij Ajax”.

Tweet over Van der Wiel van Olaseni
_____________________________________________________________________________

Vurnon Anita van Ajax2. Vurnon Anita
Club: Ajax
Duel: Ajax – FC Twente 3-1
Datum: Zondag 15 mei

Vorige week kon Ajax ondanks zijn goede spel geen beker de lucht in houden, maar deze week was het moment daar voor Vurnon Anita. In het jaar van zijn definitieve doorbraak als verdedigende middenvelder heeft de Curaçaoënaar een mooi aandeel in de titel voor de Amsterdammers. Net als vorige week kreeg de middenvelder van zijn coach Frank de Boer als opdracht om Denny Landzaat uit de wedstrijd te spelen. En wederom lukte dat met verve, met als resultaat de landstitel en Anita die met de Curaçaose vlag door een volle ArenA rende.

Tweet over Anita van Davey vd Hoonaard
_____________________________________________________________________________

3. Civard SprockelCivard Sprockel van Anorthosis Famagusta
Club: Anorthosis Famagusta
Duel: AEK – Anorthosis Famagusta 0-1
Datum: Zaterdag 14 mei

Ook in Cyprus wordt nog gevoetbald en deze week deed Civard Sprockel het weer verdienstelijk voor zijn club Anorthosis Famagusta. Het was de nummer drie (Anorthosis) tegen de nummer vier (AEK). De ploeg van Sprockel staat dit seizoen nog bekend om het scorende vermogen, maar achterin lijken Sprockel en zijn teamgenoten de zaken aardig op orde te hebben. Zijn team hield verdedigend gezien de nul en spits Michail wist één keer het net te vinden: 0-1.

Tweet over Sprockel van Oventa Europe
_____________________________________________________________________________

Feyenoorder Leroy Fer4. Leroy Fer
Club: Feyenoord
Duel: Feyenoord – NEC 1-1
Datum: Zondag 15 mei

Ondanks een matig seizoen van Feyenoord is Leroy Fer altijd een van de lichtpuntjes gebleven. Ondanks een zware blessure die hem een paar maanden aan de kant hield, kwam de middenvelder sterk terug in de laatste paar wedstrijden van het seizoen. Opbouwend heeft Fer zich goed ontwikkeld en verdedigd blijft hij zijn taken sterk uitvoeren. Ook zondag buffelde Fer weer heel wat af op het middenveld, maar van NEC werd niet gewonnen: 1-1.

Tweet over Leroy Fer van JOWY
_____________________________________________________________________________

5. Charlison BenschopCharlison Benschop van AZ
Club: AZ
Duel: FC Utrecht – AZ 5-1
Datum: Zondag 15 mei

Na een ongelukkige start van het seizoen heeft Charlison Benschop zich tot vaste waarde in het elftal van AZ-coach Gertjan Verbeek ontwikkeld. Soms in de spits, maar de laatste weken veelal vanaf de rechtsbuitenpositie is de Curaçaoënaar een constant gevaarlijk aanwezig. Tegen FC Utrecht had de aanvaller, net als zijn teamgenoten, een iets mindere wedstrijd. Toch kon hij nog voor het nodige gevaar zorgen voor het Utrechtse doel. Het werd in de Domstad 5-1.

Tweet over Benschop van @xPSR_


Luister hier het gesprek van Nick met Egon Sybrandy van Dolfijn FM terug!

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons laatste weekoverzicht? Zet dan in je twitter- of Facebook-bericht wie jij afgelopen seizoen de beste Curaçaose voetballer buiten de landsgrenzen vond. Zet in je Tweet @versgeperst erbij. Wij maken een selectie van de leukste berichten en plaatsen ze in het artikel!

2 reacties op “Top 5 Curaçaose voetballers over de grens”

  1. curacao zit boordevol talent.
    de jeugd kan een goed voorbeeld nemen aan deze prestaties .

  2. Leandro Bacuna is in het Vi elftal van de week deze week. na een goede wedstrijd tegen PSV.