• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tijdens de Caribische Vlootdagen vindt er op 22 mei een bijzondere hardloopwedstrijd plaats: de Koninginnerun. Het parcours van tien kilometer leidt de loper over de drie Koninginnebruggen van Willemstad: de Emmabrug, de Wilhelminabrug en de Julianabrug.

Voor mensen die het rustiger aan willen doen is het ook mogelijk om een verkorte route van 4 kilometer te wandelen. De Road Runners Club Kòrsou organiseert samen met Bureau Sport van Marinebasis Parera de Koninginnerun op zondag 22 mei. Om 17.00 uur zal op het Brionplein het startschot worden gegeven van deze bijzondere wedstrijd door hartje Willemstad.

Deelname
Deelnemers kunnen zich op twee momenten inschrijven. Aanstaande zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en op maandag van 18.00 tot 21.00 uur, beide momenten op het SDK Stadion. Deelname aan de hardloopwedstrijd van 10 kilometer bedraagt 12,50 gulden. De wandelaars betalen 10 gulden. Leden van de Road Runners Club Korsòu mogen gratis meedoen. Deelnemers in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar betalen 7,50 gulden.

2 reacties op “Hardlopen over drie bruggen van Willemstad”

 1. You go daddy!

 2. leuk zo’n loopwedstrijd, zeker als je net als ik je leven te danken hebt aan deze organiserende vloot, welke mij en nog twee inzittende van ons vliegtuig, uit het water hebben gered tussen Sint Maarten en Curacao, nadat we een noodlanding hadden moeten maken op het water.
  Ondanks dat ik tijdens deze crash mijn rug had gebroken, kan ik door deze getrainde redders, deze loop weer topfit meelopen, en heeft dit voor mij ook een hele bijzondere betekenis gekregen.
  Jongens, bedank!!!