• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer sleuren we Edwin Versteeg uit het water. Hij zeilt met de boot D-Trip al jaren mee op verschillende regatta’s.

Wat doe je hier?
“We trainen hier regelmatig. Vooral voor we meedoen aan een regatta. Twee weken geleden hebben we meegedaan aan de regatta in Antigua en zijn tweede geworden. De boot ligt nog bij Sint Maarten en donderdag gaan we daarheen om deze terug te varen. Waarschijnlijk zijn we zondag weer terug op Curaçao.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Ik zeil al vanaf mijn achtste ongeveer. Mijn ouders hadden samen met een groepje een zeilboot dus ging we vaak zeilen. Een aantal jaren later had ik een eigen boot en toen ben ik serieus gaan zeilen. Dit heb ik tot ongeveer mijn zestiende gedaan. Hierna won de surfsport mijn hart en heb ik aantal jaren fanatiek gesurft. Toen ik in Nederland ging studeren, kreeg ik weer meer te maken met boten en kwam mijn interesse in het zeilen weer terug. In 2007 heb ik, terwijl ik nog in Nederland woonde, voor het eerst meegedaan aan de regatta op Bonaire. In 2008 deed ik ook weer mee en in 2009 voer ik met het team, waar ik nu nog mee vaar, mee met de bovenwindse regatta en de regatta hier op Curaçao.”

Wie is je grootste voorbeeld in de sport?
“Ik heb geen specifiek voorbeeld. Ik volg vaak het zeilnieuws en bewonder meerdere zeilers, maar weet hun naam eigenlijk niet. Ik heb geen echt idool.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik wil Curaçao op de kaart zetten. Er zijn hier nu drie regatta’s gehouden op het eiland, maar het is nog niet zo bekend. Er doen nog lang niet zoveel boten mee als op bijvoorbeeld de Sint Maartense Regatta. Ik wil meer boten naar Curaçao krijgen en het bekender maken. Buiten dat wil ik het ook gewoon leuk hebben tijdens het zeilen!

www.versgeperst.com