• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Rubriek top 5 voetballersCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

Deze week eenmalig een top 3 in plaats van een top 5. De Nederlandse Eredivisie lag stil vanwege de bekerfinale en hierdoor kwamen er minder Curaçaose spelers in actie dan normaal.

1. Vurnon AnitaVurnon Anita van Ajax

Club: Ajax
Duel: FC Twente – Ajax 3-2
Datum: Zondag 8 mei

Het bracht zijn club Ajax niet de beker, maar met zijn ‘onzichtbare’ spel was Vurnon Anita weer van grote waarde voor de Amsterdammers. De middenvelder kreeg van zijn coach Frank de Boer als opdracht om Denny Landzaat uit de wedstrijd te spelen. Dat lukt met verve. De routinier van FC Twente kon zich niet bemoeien met de opbouw, waardoor de Tukkers een belangrijke schakel op het middenveld moesten missen. Anita voldeed volledig aan zijn taak, maar kon niet voorkomen dat Ajax in de verlening van de bekerfinale ten onder ging: 3-2.

Tweet over Anita van Berry van den Berg
_____________________________________________________________________________

Patrick van Aanholt Leicester City2. Patrick van Aanholt

Club: Leicester City
Duel: Leicester City – Ipswich Town 4-2
Datum: Zaterdag 7 mei

Een moment waarop hij in de fout ging, gevolgd door een fantastische actie die uiteindelijk een goal oplevert. Patrick van Aanholt speelde daardoor een beetje een gek duel voor zijn Engelse club Leicester City. Bij een 3-1 voorsprong raakte de verdediger de bal compleet verkeerd toe hij zijn keeper aan wilde spelen, waardoor Ipswich kon profiteren: 3-2. Een paar minuten later maakte de jongeling zijn fout echter meer dan goed. Na een dubbele één-twee trok hij de bal voor, waarna spits Diomansy Kamara binnen kon tikken.

Tweet over Van Aanholt van Adam Mills

_____________________________________________________________________________

3. Shayron CurielShayron Curiel van FC Dordrecht

Club: FC Dordrecht
Duel: RBC Roosendaal – FC Dordrecht
Datum: Vrijdag 6 mei

FC Dordrecht had een moeilijke vrijdagavond in Roosendaal; RBC moest winnen om degradatie te voorkomen en speelde scherp. Dordt had bij vlagen moeite om een antwoord te vinden op het aanvallende spel van de Brabantse club en ook Shayron Curiel had het zwaar. Toch kon hij zich onderscheiden. Na aan goede actie legde hij de bal breed op de opgekomen aanvallende middenvelder Santy Hulst die beheerst binnenschoot. Het betekende op dat moment een 1-2 voorsprong voor Dordrecht, maar het bleek niet genoeg. 3-2 was de einduitslag.

Tweet over Shayron Curiel van Mark Brouwers


Luister hier het gesprek van Nick met Maarten Schakel van Dolfijn FM terug!

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!

www.versgeperst.com