• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

NIJMEGEN – Na dit voetbalseizoen stopt de samenwerking tussen NEC en Curaçao. Van de vier Curaçaose jongens die een kans kregen in de jeugdopleiding is A1-speler Timothy Nahr de enige die nog in Nijmegen speelt.  Gaat onze voetbaltrots de overstap maken naar de selectie of is dit te hoog gegrepen?

Begin oktober scheurde Timothy tijdens de training zijn enkelbanden. Sneu genoeg raakte zijn directe concurrent voor een basisplaats in diezelfde periode ook geblesseerd. Na een maandenlange revalidatie was hij na de winterstop weer wedstrijdfit. In oktober sprak de eerstejaars student bedrijfseconomie tegenover Versgeperst.com nog de hoop om een basisplaats te veroveren. Helaas zit er dat ook in de tweede seizoenshelft niet in.

Hoogtepunt
“Ik ben bijna iedere wedstrijd ingevallen in de laatste twintig minuten maar daar schiet je niet zo veel mee op.” Wel mocht Timothy een aantal mooie wedstrijden meedoen met Jong NEC, het reserveteam van de Nijmeegse eredivisieclub. Stond hij toch mooi op het middenveld met eerste elftal spelers als Rens van Eijden en Niki Zimling. “In april heb ik met Jong NEC tegen Jong Ajax gespeeld. Stond ik tegenover Mitchell Donald, Evander Sno en Florian Jozefzoon. We verloren met 3-0 maar het was voor mij echt een hoogtepunt om tegen Ajax te mogen spelen.”

Hopen
Slechts twee spelers van NEC A1 maken volgend seizoen de overstap naar de selectie. Een select gezelschap waar de middenvelder niet bij zit. Timothy is tweedejaars A-speler, hij mag niet nog een jaar in dit jeugdteam uitkomen. Voor de belofte zit er nu niets anders op dan uit te kijken naar een nieuwe club. “Ik heb al contact gehad met een aantal clubs uit de tweede klasse die me willen hebben zoals Quick 1888. Dat wordt nog heel moeilijk omdat ik me dit seizoen niet echt in de kijker heb kunnen spelen. Natuurlijk hoop ik nog steeds op een betaald voetbalclub. Als dat niet lukt vind ik het prima om lager te gaan spelen. Het grote voordeel is dan wel dat ik het beter kan combineren met mijn studie.”

Studie afmaken
Een terugkeer naar zijn geboorte-eiland zit er voorlopig zeker niet in. “Het staat vast dat ik hier blijf. Het belangrijkste is nu dat ik mijn studie afmaak en dan zien we wel weer verder. Als ik in Nederland in de tweede klasse kan spelen is dat zeker even goed als dat je in de Sekshon Pagá uitkomt.”

NEC Amateurs
Shanon Carmelia is één van de drie andere Curaçaose jongens die sinds de start van het project in juli 2008 uitkwamen voor NEC. Shanon speelde twee jaar geleden nog interlands voor het nationale team van de Nederlandse Antillen. Sinds dit seizoen speelt hij in de hoofdklasse voor de amateurtak van NEC.

www.versgeperst.com